Artikelen geplaatst in " Sport "

 • Asv Dronten pakt eerste periode

  Asv Dronten pakt eerste periode

  Leeuwarden – Door met 1-2 Leeuwarder Zwaluwen te verslaan heeft asv Dronten de eerste periode gepakt. De periodetitel geeft recht op het spelen van promotie/degradatiewedstrijden aan het eind van het seizoen. De Drontenaren waren duidelijk de bovenliggende partij in de eerste helft. De score werd geopend door Miquel Welles, die..


 • November ‘maand van het aangepast sporten’

  November ‘maand van het aangepast sporten’

  Flevoland – Flevoland staat in november opnieuw in het teken van aangepast sporten. De gehele maand wordt er aandacht gevraagd voor sport en bewegen voor mensen met een beperking, zo ook in de gemeente Dronten. De Special Olympics, snuffellessen, een filmavond en een netwerkbijeenkomst voor de aanbieders is een kleine.. • Nederlands clubkampioenschap wielrennen in Dronten

  Nederlands clubkampioenschap wielrennen in Dronten

  Dronten – Het Nederlands clubkampioenschap Wielrennen is afgelopen zaterdag in Dronten gehouden. Wielrenclubs uit het hele land deden in vier verschillende categorieën mee in de strijd voor het kampioenschap. De wielerwedstrijd is na meer dan 10 jaar weer terug in Dronten. Al vanaf 1966 werd de wedstrijd in het dorp..


 • Meer sport en bewegen op het AZC

  Meer sport en bewegen op het AZC

  Dronten – Voor het derde schooljaar op rij zijn de buurtsportcoaches actief op het AZC in Dronten. Op donderdag middag zijn de buurtsportcoaches aanwezig om gymlessen te geven en naschoolse activiteiten te verzorgen. In de afgelopen schooljaren is gemerkt dat er grote belangstelling is om deel te nemen aan het..


 • Moeilijk hanteerbaar gedrag in de sport

  Moeilijk hanteerbaar gedrag in de sport

  Swifterbant – Op maandag 29 september organiseert Sport in Dronten een informatieavond over moeilijk hanteerbaar gedrag in de sport. Trainers en begeleiders krijgen in de sport soms te maken met moeilijk hanteerbaar gedrag, gedrag dat niet begrepen wordt. Moeilijk betekent echter niet dat het onmogelijk is hier mee om te..


 • asv Dronten laat onnodig punten liggen

  asv Dronten laat onnodig punten liggen

  Steenwijk – Afgelopen zaterdag speelde asv Dronten haar tweede uitwedstrijd van het seizoen. Het eerste elftal was goed begonnen met twee overwinningen uit twee wedstrijden. In Steenwijk wisten de spelers van Raymond Schuurman zich niet te belonen. Dronten ging onderuit met 2-1. Na 7 minuten stond Dronten al voor door..


 • Dronten maakt zich op voor NCK wielrennen 2015

  Dronten maakt zich op voor NCK wielrennen 2015

  Dronten – Op zaterdag 26 september 2015 vindt het Nederlands Club Kampioenschap (NCK) wielrennen in Dronten plaats. Na een afwezigheid van vele jaren zal voor het eerst in 2015 weer het kampioenschap in Dronten worden verreden. Wielervereniging de IJsselstreek staat net als in het verleden garant voor de organisatie van..


 • Schouwen: Laat je vereniging niet beperken

  Schouwen: Laat je vereniging niet beperken

  Dronten – “Meer mensen met een beperking laten deelnemen aan het reguliere sport- en beweegaanbod”, dat is één van de doelstellingen waar de buurtsportcoaches nog steeds hard aan werken. Om dit te bereiken is het belangrijk dat verenigingen en hun sport- en beweegaanbod toegankelijk zijn. Maar wanneer is het aanbod..


 • Kampioenschap wielrennen weer van start

  Kampioenschap wielrennen weer van start

  Dronten- Op zaterdag 26 september 2015 vindt het Nederlands Club Kampioenschap(NCK) wielrennen in Dronten plaats. Na een afwezigheid van vele jaren zal voor het eerst in 2015 weer het kampioenschap in Dronten worden verreden. Wielervereniging de IJsselstreek staat net als in het verleden garant voor de organisatie van het evenement. Het..


 • Gratis sporten met de Sport in Dronten Strippenkaart

  Gratis sporten met de Sport in Dronten Strippenkaart

  Dronten – Vanaf maandag 14 september 2015 krijgt iedereen vanaf 13 jaar beschikking over De Strippenkaart van Sport in Dronten. Met de vier strippen op de kaart kan tot vier keer gratis worden gesport bij één, of meerdere aangesloten sportaanbieders. Inmiddels hebben 34 sportaanbieders zich aangesloten bij de strippenkaart. Veel.. • Tijdrit voor jeugd tijdens het NCK tijdrijden

  Tijdrit voor jeugd tijdens het NCK tijdrijden

  Dronten – Op zaterdag 26 september organiseert Sport in Dronten een jeugdtijdrit tijdens het officiële Nederlands Club Kampioenschap tijdrijden. Kinderen uit de bovenbouw van de basisschool kunnen een team vormen en meedoen aan de jeugdtijdrit die vijf kilometer van het officiële parcours zal beslaan. Op 26 september vindt het Nederlands Club..


 • Generatie zeilen op de Randmeren

  Generatie zeilen op de Randmeren

  Biddinghuizen – Op zaterdag 12 september organiseert Sport in Dronten samen met zeilschool en botenverhuur De Randmeren het evenement Generatie Zeilen. Zeilschool en botenverhuur De Randmeren stelt op deze dag hun instructeurs en boten beschikbaar om familieleden (een generatie) met elkaar te laten zeilen in een Poly Valk. Eerst wordt..


 • Nieuw schooljaar, nieuwe naschoolse activiteiten

  Nieuw schooljaar, nieuwe naschoolse activiteiten

  Dronten – Het nieuwe schooljaar is weer begonnen, dat betekent dat de buurtsportcoaches van Sport in Dronten ook weer beginnen met de naschoolse activiteiten. Net als vorig schooljaar zullen de buurtsportcoaches ook dit jaar weer op en rondom de schoolpleinen van de basisscholen in de gemeente Dronten aanwezig zijn. De..