Artikelen geplaatst in " Specials "

 • Sterke verhalen

  Sterke verhalen

  Mijn opa is een trots man. Net als vele andere opa’s vertelt hij natuurlijk ook graag over zijn jongere jaren. Ooit was hij een aannemer geweest in het Noord-Hollandse Rijsenhout. Lang deed hij dat tot hij spuugzat werd van wanbetalende klanten en z’n kansen waagde bij Rijkswaterstaat. Dit bracht hem..


 • Waterfront – Waterloopbos

  Waterfront – Waterloopbos

  Na een lange stilte aan het Waterfront bleven we bij het Ijsseloog, even voorbij de kust van Ketelhaven. M’n vingers jeukten. Ik hield mezelf slechts tegen door de grens te stellen bij Gemeente Dronten. Maar wat leuk is aan deze omgeving is simpelweg soms ook wat er wel niet in..


 • Nederlands clubkampioenschap wielrennen in Dronten

  Nederlands clubkampioenschap wielrennen in Dronten

  Dronten – Het Nederlands clubkampioenschap Wielrennen is afgelopen zaterdag in Dronten gehouden. Wielrenclubs uit het hele land deden in vier verschillende categorieën mee in de strijd voor het kampioenschap. De wielerwedstrijd is na meer dan 10 jaar weer terug in Dronten. Al vanaf 1966 werd de wedstrijd in het dorp..


 • Waterfront – Vuilnis aan de kust

  Waterfront – Vuilnis aan de kust

  Afval is een alledaags iets waar je vaak niet bij nadenkt. Hoe we ermee omgaan is soms even geniaal als ook indrukwekkend onzichtbaar. Het verbaasde me om te horen dat de Golfresidentie te Dronten eigenlijk gebouwd is op een vuilnisbelt. Eigenlijk ook weer niet heel bijzonder. Door het hele land..


 • Waterfront – Ga eens weg!

  Waterfront – Ga eens weg!

  Dat we een spoorlijn hebben mag dan wel overduidelijk zijn. Bij Swifterbant zorgt het voor iets meer geluid en een nieuwe verkeerssituatie. In Dronten hebben we een station en een omliggend gebied dat vol in ontwikkeling is. Lessen zijn geleerd en tijdens evenementen in Biddinghuizen is Station Dronten een goed..


 • Waterfront – Een kwestie van geloof

  Waterfront – Een kwestie van geloof

  Dronten kende ik als jong kind vooral als een Christelijk dorp. Mijn basisschool was het Christelijke ‘Aan Boord’. Mijn middelbare school was het Ichthus College. Elke dag kregen we passages te horen uit de Bijbel. Thuis spraken we een gebed voor onze maaltijden. Wat ik ervan moest vinden wist ik..


 • Waterfront – Watersnood

  Waterfront – Watersnood

  Met een oogje op het weer denk ik aan waar ik nu ben. En ik bedenk me goed dat het hier minstens twee weter onder waterniveau is. Heel Flevoland is geen eiland dat zoals gebruikelijk zich boven waterniveau bevind. Het meer een dijk om een gat in het water. Hoe..


 • Lowlands Highlights – Oh Mega! Machine

  Lowlands Highlights – Oh Mega! Machine

  Na weer een geweldige avond langs de vele fantastische acts van Lowlands was er nog een plek over op mijn wishlist voor dit festival; Oh Mega! In een eerdere editie van Lowlands kende ik deze tent als de ‘Titty Twister‘, welke gekroond werd door twee enorme vuurspuwende middelvingers aan de..


 • Waterfront – Supermarkt

  Waterfront – Supermarkt

  Toegegeven, ik ben ook lid van de meerderheid die voor alle levensbehoeften altijd weer naar de supermarkt gaat… Maar nu de oogsten binnenkomen valt het me langs de buitenwegen van de gemeente op dat er steeds meer borden langs de weg staan die adverteren voor van alles en nog wat…


 • Brommers op de Meerpaaldagen

  Brommers op de Meerpaaldagen

  Dronten – De jaarlijkse oldtimer brommer rit ging dit jaar zijn 4de editie in. De brommers van minimaal 25 jaar of ouder maakten een tocht van 60 kilometer door de omgeving van de gemeente Dronten. Via Biddinghuizen langs het vliegveld bij Lelystad om via het Robert Morris observatorium via Swifterbant..
 • KEET op de meerpaaldagen

  KEET op de meerpaaldagen

  Dronten – Vlak voor het optreden van KEET sprak Gerwin met deze kinderheldin. Ze vertelt onder andere dat ze erg veel zin in het optreden had, en dat overal waar ze komt het altijd een groot feest is. Daarnaast kon ze aan RTV8 een primeur vertellen. Tijdens het optreden liet..


 • Paalzitters op de Meerpaaldagen

  Paalzitters op de Meerpaaldagen

  Dronten – Inmiddels zit het er al bijna op voor de paalzitters, vanmiddag bracht Veronique een bezoekje aan de deelnemers om een beetje op de hoogte te zijn van hoe zij het ervaren en of ze halverwege de 24 uur nog een beetje fris waren. Het 24 uur paalzitten is..


 • Veronique en Ineke verslaan de vrijdagmidag

  Veronique en Ineke verslaan de vrijdagmidag

  Dronten – Veronique en Ineke doen verslag van de vrijdagmiddag van de Meerpaaldagen 2015. Naast de feesttent in de avond zit de Meerpaaldagen overdag ook boordevol activiteiten. Dit jaar was het letterlijk voor jong en oud, de ouderen van Dronten waren namelijk ook voor het eerst in grote getallen aanwezig…