Artikelen geplaatst in " Zorg & Welzijn "

  • Toneelstuk over dementie voor mantelzorgers

    Toneelstuk over dementie voor mantelzorgers

    Dronten – Welzijn de Meerpaal en Drontywood Theaterproduktie presenteren in het kader van de Dag van de Mantelzorg het toneelstuk ”Het gebroken licht van troost” van Aris Bremer. Op 11 november 2015 wordt in de Meerpaal een eenakter opgevoerd met als thema dementie. In ”Het gebroken licht van troost” van schrijver Aris..



  • Nieuwe stakingen ambulancepersoneel

    Nieuwe stakingen ambulancepersoneel

    Flevoland – Het ambulancepersoneel van GGD Flevoland gaat komende week opnieuw staken. Vakbond FNV Zorg & Welzijn heeft dit afgelopen zondag aangekondigd. De ambulances zullen aankomende woensdag en vrijdag tussen twaalf en vier uur in de middag enkel voor spoedmeldingen de post verlaten. De reden voor de acties is het..



  • Nieuwe website voor Hospice Dronten

    Nieuwe website voor Hospice Dronten

    Dronten – Hospice Dronten bestaat op 3 oktober 2015 twee jaar. Met het 2-jarig bestaan wordt ook de vernieuwde website online geplaatst. Het adres blijft hetzelfde: www.hospice-dronten.nl “Hospice Dronten had al een website, maar deze was sterk ingericht op het opbouwen van de organisatie en bood alleen de hoogstnodige informatie…



  • Meer sport en bewegen op het AZC

    Meer sport en bewegen op het AZC

    Dronten – Voor het derde schooljaar op rij zijn de buurtsportcoaches actief op het AZC in Dronten. Op donderdag middag zijn de buurtsportcoaches aanwezig om gymlessen te geven en naschoolse activiteiten te verzorgen. In de afgelopen schooljaren is gemerkt dat er grote belangstelling is om deel te nemen aan het..



  • Extra rondleidingen Hospice Dronten

    Extra rondleidingen Hospice Dronten

    Dronten – In het kader van de Week van de Palliatieve zorg en het 2-jarig bestaan van Hospice Dronten worden er extra rondleidingen georganiseerd in het hospice. Data hiervoor zijn zaterdag 3 oktober en zondag 4 oktober om 15.30 uur. Een rondleiding is een prima mogelijkheid om u in alle..


  • Schouwen: Laat je vereniging niet beperken

    Schouwen: Laat je vereniging niet beperken

    Dronten – “Meer mensen met een beperking laten deelnemen aan het reguliere sport- en beweegaanbod”, dat is één van de doelstellingen waar de buurtsportcoaches nog steeds hard aan werken. Om dit te bereiken is het belangrijk dat verenigingen en hun sport- en beweegaanbod toegankelijk zijn. Maar wanneer is het aanbod..




  • VVB zoekt een Timmerman/-vrouw

    VVB zoekt een Timmerman/-vrouw

    Dronten – Voor een organisatie die opvang, begeleiding en activering biedt aan mensen met een (tijdelijke) beperking zoekt de Vrijwilligers Vacaturebank (VVB) een ‘Timmerman/-vrouw’. Er wordt met steigerhout meubelen gemaakt. De vrijwilliger werkt samen met twee mannen. Ervaring hebben met houtbewerking, of heel handig zijn daarmee, is een pré. De..



  • VVB zoekt gym leid(st)er en een activiteitenvrijwilliger

    VVB zoekt gym leid(st)er en een activiteitenvrijwilliger

    Dronten – De Vrijwilligers Vacaturebank (VVB) zoekt voor een gymnastiekvereniging in Dronten een ‘Leid(st)er Ouder- en Kindgym en Kleutergym’. Deze vrijwilliger verzorgt de lessen voor de Ouder-Kind groep en de Kleutergroep. De werktijd is 2 uur per week. Gezocht wordt naar iemand met goede communicatieve vaardigheden, die enthousiast en gemotiveerd..