November ‘maand van het aangepast sporten’

Foto: Fred Rotgans

Flevoland – Flevoland staat in november opnieuw in het teken van aangepast sporten. De gehele maand wordt er aandacht gevraagd voor sport en bewegen voor mensen met een beperking, zo ook in de gemeente Dronten. De Special Olympics, snuffellessen, een filmavond en een netwerkbijeenkomst voor de aanbieders is een kleine greep uit de activiteiten die gaan plaatsvinden.

De maand wordt afgetrapt op zaterdag 7 november met de Special Olymipcs, een sporttoernooi voor sporters met een verstandelijke beperking. Naast de wedstrijdsporten worden er ook demonstratiesporten en clinics aangeboden waaraan iedereen kan deelnemen. De Special Olympics vinden plaats in het Topsportcentrum in Almere.

Ook is in deze maand de kick-off van het tweede boekje vanuit het project “sporten en bewegen ondanks beperkingen”. In de tweede editie is nieuw sportaanbod opgenomen en vanaf half november tot aan de kerst is de snuffelperiode die mensen de mogelijkheid geeft om kennis te maken met de sport van zijn of haar keuze. Het boekje wordt vanaf 26 oktober verspreid via de diverse kanalen, het digitale boekje zal te vinden zijn op de website van Sport in Dronten: www.sportindronten.nl/november-maand-van-het-aangepast-sporten

Op dinsdagavond 10 november is de derde editie van de netwerkbijeenkomst ‘aangepast sporten binnen de gemeente Dronten’. Lokale Partijen die hierin actief zijn, gaan met elkaar in gesprek over de huidige stand van zaken in de gemeente Dronten en gaan met elkaar in gesprek om het aanbod te versterken met als doel om iedereen op een passende plek in beweging te krijgen.

Op dinsdag 24 november wordt de maand afgesloten met een filmavond in de Meerpaal. In de film ‘GOUD; Je kan meer dan je denkt!’ worden een jaar lang drie paralympische atleten in hun dagelijks leven gevolgd. De filmvoorstelling is een avond uit voor vrijwilligers, sporters en organisaties die betrokken zijn bij het aangepast sporten in Flevoland.

Kijk voor meer informatie op www.sportindronten.nl/November-maand-van-het-aangepast-sporten