Artikelen geplaatst in " Onderwijs "




  • Nieuw schooljaar, nieuwe naschoolse activiteiten

    Nieuw schooljaar, nieuwe naschoolse activiteiten

    Dronten – Het nieuwe schooljaar is weer begonnen, dat betekent dat de buurtsportcoaches van Sport in Dronten ook weer beginnen met de naschoolse activiteiten. Net als vorig schooljaar zullen de buurtsportcoaches ook dit jaar weer op en rondom de schoolpleinen van de basisscholen in de gemeente Dronten aanwezig zijn. De..



  • Pop-Up! zoekt gebruikte instrumenten

    Pop-Up! zoekt gebruikte instrumenten

    Dronten – Onder de noemer Pop-Up! krijgen leerlingen uit groep 7 en 8 van zes basisscholen in Swifterbant, Biddinghuizen en Dronten onder schooltijd les op een instrument en hun stem van professionele muzikanten. Na een half jaar kiezen de leerlingen hun favoriete instrument en krijgen ze na schooltijd les in..


  • Chinese scholieren bezoeken Dronten

    Chinese scholieren bezoeken Dronten

    Dronten – Vrijdag 21 augustus bezochten 16 Chinese leerlingen de gemeente Dronten. De leerlingen hebben een uitwisseling met leerlingen van het Ichthus College die eerder naar Beijing geweest zijn. Wethouder Van Amerongen ontving hen in het gemeentehuis en vertelde hen meer over de gemeente en het thema van de reis..


  • Kind van 5 moet met OV, Oppositie partijen verbaasd

    Kind van 5 moet met OV, Oppositie partijen verbaasd

    Swifterbant – Het klopt dat het 5-jarige zoontje van Mariska Scholtens uit Swifterbant, die in Dronten naar het speciaal basisonderwijs gaat, met ingang van dit schooljaar alleen nog recht heeft op een OV-vergoeding. Het taxivervoer voor deze kinderen is wegbezuinigd, zo erkent de gemeente tegenover de drontenaar. Paul Vermast, fractievoorzitter..


  • Pearle Dronten deelt gratis snapbands uit

    Pearle Dronten deelt gratis snapbands uit

    Dronten – Vanaf deze week gaan alle basisschoolleerlingen weer naar school. Veilig Verkeer Nederland en Pearle Opticiens vragen daarom aan weggebruikers om extra waakzaam te zijn op schoolgaande kinderen. Kinderen schatten het verkeer heel anders in dan volwassenen. Onderdeel van de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen!’ is een verkeerslesbrief,..



  • De Zevensprong zwaait 2 juffen uit

    De Zevensprong zwaait 2 juffen uit

    Dronten – Op woensdag 1 juli heeft de Zevensprong juf Janny de Witte en juf Roelien Lentink tijdens een feestelijke ochtend uitbundig uitgezwaaid. Zij hebben beiden, na bijna 40 dienstjaren, besloten om te stoppen met hun mooie werk om nu meer tijd te kunnen besteden aan de kleinkinderen en hun hobby’s…


  • Kinderen maken muziek

    Kinderen maken muziek

    Dronten – In het najaar gaat in Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen het project ‘Pop-Up!’ van start. Het project valt onder de landelijke regeling ‘Kinderen maken muziek’, een initiatief van Koningin Maximá, het Oranjefonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie. Ook het Drontense Betty Dekker Fonds levert een financiële bijdrage. In schooljaar..


  • Ichtus College Dronten haalt mooie examenuitslag

    Ichtus College Dronten haalt mooie examenuitslag

    Dronten – Het Ichthus College Dronten kijkt met trots terug op de eindexamenuitslagen van dit schooljaar. Honderd procent van de eindexamenleerlingen van de vmbo basis-, kader-, en beroepsgerichte leerweg, 91 procent van de havo-leerlingen en 93 procent van de vwo-leerlingen zijn geslaagd. Naast de goede slagingspercentages is het Ichtus College trots..


  • Drontense slaagt voor modeopleiding

    Drontense slaagt voor modeopleiding

    Ugchelen – Vrijdagavond 26 juni 2015 heeft mevrouw T.J. Hak haar diploma, voor de Begincursus van modeopleiding Cuppens- Geurs, in ontvangst mogen nemen. Ze slaagde met eer. Om tot dit mooie resultaat te komen volgde mevrouw T.J. Hak naaiadvies lessen bij Kledingatelier Joke Wignand. Joke was zo trots op haar leerling, dat zij..