Artikelen geplaatst in " Onderwijs "
 • Nieuw schooljaar, nieuwe naschoolse activiteiten

  Nieuw schooljaar, nieuwe naschoolse activiteiten

  Dronten – Het nieuwe schooljaar is weer begonnen, dat betekent dat de buurtsportcoaches van Sport in Dronten ook weer beginnen met de naschoolse activiteiten. Net als vorig schooljaar zullen de buurtsportcoaches ook dit jaar weer op en rondom de schoolpleinen van de basisscholen in de gemeente Dronten aanwezig zijn. De.. • Pop-Up! zoekt gebruikte instrumenten

  Pop-Up! zoekt gebruikte instrumenten

  Dronten – Onder de noemer Pop-Up! krijgen leerlingen uit groep 7 en 8 van zes basisscholen in Swifterbant, Biddinghuizen en Dronten onder schooltijd les op een instrument en hun stem van professionele muzikanten. Na een half jaar kiezen de leerlingen hun favoriete instrument en krijgen ze na schooltijd les in..


 • Chinese scholieren bezoeken Dronten

  Chinese scholieren bezoeken Dronten

  Dronten – Vrijdag 21 augustus bezochten 16 Chinese leerlingen de gemeente Dronten. De leerlingen hebben een uitwisseling met leerlingen van het Ichthus College die eerder naar Beijing geweest zijn. Wethouder Van Amerongen ontving hen in het gemeentehuis en vertelde hen meer over de gemeente en het thema van de reis..


 • Kind van 5 moet met OV, Oppositie partijen verbaasd

  Kind van 5 moet met OV, Oppositie partijen verbaasd

  Swifterbant – Het klopt dat het 5-jarige zoontje van Mariska Scholtens uit Swifterbant, die in Dronten naar het speciaal basisonderwijs gaat, met ingang van dit schooljaar alleen nog recht heeft op een OV-vergoeding. Het taxivervoer voor deze kinderen is wegbezuinigd, zo erkent de gemeente tegenover de drontenaar. Paul Vermast, fractievoorzitter..


 • Pearle Dronten deelt gratis snapbands uit

  Pearle Dronten deelt gratis snapbands uit

  Dronten – Vanaf deze week gaan alle basisschoolleerlingen weer naar school. Veilig Verkeer Nederland en Pearle Opticiens vragen daarom aan weggebruikers om extra waakzaam te zijn op schoolgaande kinderen. Kinderen schatten het verkeer heel anders in dan volwassenen. Onderdeel van de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen!’ is een verkeerslesbrief,.. • De Zevensprong zwaait 2 juffen uit

  De Zevensprong zwaait 2 juffen uit

  Dronten – Op woensdag 1 juli heeft de Zevensprong juf Janny de Witte en juf Roelien Lentink tijdens een feestelijke ochtend uitbundig uitgezwaaid. Zij hebben beiden, na bijna 40 dienstjaren, besloten om te stoppen met hun mooie werk om nu meer tijd te kunnen besteden aan de kleinkinderen en hun hobby’s…


 • Kinderen maken muziek

  Kinderen maken muziek

  Dronten – In het najaar gaat in Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen het project ‘Pop-Up!’ van start. Het project valt onder de landelijke regeling ‘Kinderen maken muziek’, een initiatief van Koningin Maximá, het Oranjefonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie. Ook het Drontense Betty Dekker Fonds levert een financiële bijdrage. In schooljaar..


 • Ichtus College Dronten haalt mooie examenuitslag

  Ichtus College Dronten haalt mooie examenuitslag

  Dronten – Het Ichthus College Dronten kijkt met trots terug op de eindexamenuitslagen van dit schooljaar. Honderd procent van de eindexamenleerlingen van de vmbo basis-, kader-, en beroepsgerichte leerweg, 91 procent van de havo-leerlingen en 93 procent van de vwo-leerlingen zijn geslaagd. Naast de goede slagingspercentages is het Ichtus College trots..


 • Drontense slaagt voor modeopleiding

  Drontense slaagt voor modeopleiding

  Ugchelen – Vrijdagavond 26 juni 2015 heeft mevrouw T.J. Hak haar diploma, voor de Begincursus van modeopleiding Cuppens- Geurs, in ontvangst mogen nemen. Ze slaagde met eer. Om tot dit mooie resultaat te komen volgde mevrouw T.J. Hak naaiadvies lessen bij Kledingatelier Joke Wignand. Joke was zo trots op haar leerling, dat zij..