Artikelen geplaatst in " Lokaal Nieuws "

 • Zanger uit Dronten tekent platencontract

  Zanger uit Dronten tekent platencontract

  Dronten – Berjan Welink, (gospel)Nederlandstalige zanger uit Dronten heeft zijn handtekening gezet onder een exclusief platencontract met IP Records. Na een periode van groei en ontwikkeling slaat Berjan het pad in naar zijn debuut album wat in 2016 wordt verwacht. Na succesvolle optredens in voorprogramma’s van Gerald Troost, Martin Brand..


 • Jonge boeren gesteund door afnemers en leveranciers

  Jonge boeren gesteund door afnemers en leveranciers

  Dronten – In het Internationale Jaar van de Bodems hebben de studenten van biologisch-dynamische landbouwschool Groenhorst Dronten Warmonderhof hun eigen evenement om aandacht te vragen voor goed bodembeheer: een sponsorloop voor vrije grond. Op 12 november rennen zij zoveel mogelijk geld bij elkaar voor Stichting Grondbeheer die voor elke 6..


 • Vechtpartij tijdens Halloween Fright Nights

  Vechtpartij tijdens Halloween Fright Nights

  Biddinghuizen – Tijdens de halloween Fright Nights in Walibi is afgelopen weekend een massale vechtpartij uitgebroken in de wachtrij van een achtbaan. Twee groepen bezoekers gingen met elkaar op de vuist over een gemaakte foto. Een bezoeker was het niet eens dat hij op de foto stond die een aantal dames..


 • Dronten gaat 500 extra vluchtelingen opvangen

  Dronten gaat 500 extra vluchtelingen opvangen

  Dronten – Het college van burgemeester en wethouders heeft in opdracht van de gemeenteraad de afgelopen weken gezocht naar mogelijkheden om naast de bestaande asielzoekers opvang, een extra bijdrage te leveren in aan de opvang van vluchtelingen. Het college is tot de conclusie gekomen dat de mogelijkheid van 500 extra..


 • Mechanisch erfgoed centrum open voor publiek

  Mechanisch erfgoed centrum open voor publiek

  Dronten – Met het luiden van de stoomfluit van de nieuwste aanwinst van het Mechanisch Erfgoed Centrum, Stoomwals “Sam”, luidde burgemeester Aat de Jonge een nieuw tijdperk voor het Mechanisch Erfgoed Centrum in. Het MEC is vanaf nu elke woensdag tussen 13:00 en 19:00 geopend voor publiek, het centrum is..


 • Publiekszaken gemeente 3 november deels gesloten

  Publiekszaken gemeente 3 november deels gesloten

  Dronten – De afdeling Publiekszaken is op dinsdag 3 november 2015 gedeeltelijk gesloten vanwege systeemwerkzaamheden. De hardware en bijbehorende software van de aanvraagapparatuur voor reisdocumenten wordt dan vervangen. Hierdoor kunnen er deze dag geen reisdocumenten aangevraagd en opgehaald worden. Ook spoedaanvragen voor reisdocumenten zijn dan niet mogelijk. Alle andere aanvragen..


 • Beste snackbar van Flevoland in Dronten

  Beste snackbar van Flevoland in Dronten

  Dronten – De verkiezingen van de beste snackbar uitgevoerd door het vakblad Snackkoerier heeft ‘T Eiland Vol Smaak in Dronten uitgeroepen tot beste snackbar van Flevoland. De jury vond dat de onderneming veel gebruik maakt van verse producten, volop vegetarische producten, veel lokale evenementen promoot door middel van folders en.. • Gemeente zoekt locatiehouders voor metingen vliegtuiggeluid

  Gemeente zoekt locatiehouders voor metingen vliegtuiggeluid

  Biddinghuizen – De gemeente Dronten zoekt in Biddinghuizen locatiehouders voor een meetpunt om de hoeveelheid geluid van overvliegende vliegtuigen te meten. De meetpunten moeten zich bevinden in het invloedsgebied van de vliegroutes van Lelystad Airport. Specifiek voor de locatie die wordt begrensd door de Parksingel, De Dreef en de Bremerberg-weg.. • Ryanair wil vliegen vanaf Luchthaven Lelystad

  Ryanair wil vliegen vanaf Luchthaven Lelystad

  De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair wil gaan vliegen vanaf Luchthaven Lelystad. Dat heeft de commerciële baas van de prijsvechter, David O’Brien, gezegd tegen RTV Noord-Holland. Dit jaar ontkende Lelystad Airport nog dat er gesprekken plaats vonden met Ryanair. Ook kon Schiphol in maart nog niet één naam noemen van een luchtvaartmaatschappij..


 • Nieuwe regels voor sociaal huren

  Nieuwe regels voor sociaal huren

  Dronten – De regels voor het krijgen van een sociale huurwoning zijn door de overheid aangescherpt. Daardoor heeft Oost Flevoland Woondiensten (OFW) haar toewijzingsbeleid moeten veranderen. Huishoudens met een inkomen boven de € 38.950 kunnen zich niet langer voor een sociale huurwoning inschrijven. Voor huishoudens met een inkomen tussen de..


 • Meer groen en groei in Swifterbant

  Meer groen en groei in Swifterbant

  Swifterbant – Het college van Dronten is akkoord met de uitwerking van de opgestelde visie voor de ontwikkeling van nieuwe woningbouwlocaties in Swifterbant voor de middellange en mogelijk lange termijn. Deze visie is in nauw in overleg met de Vereniging van Dorpsbelangen Swifterbant opgesteld. Zowel Dorpsbelangen als de gemeente vinden..


 • Broodje Brandweer

  Broodje Brandweer

  Onder deze titel nodigt brandweer Flevoland zelfstandig wonende ouderen en hulpbehoevenden uit om tijdens de brandpreventieweken, van 6 tot en met 30 oktober, te komen lunchen op de verschillende brandweerkazernes in Flevoland. Helaas is de laatste jaren gebleken dat juist de groep zelfstandig wonende ouderen en hulpbehoevenden bij een woningbrand..


 • OFW krijgt beste energie-index

  OFW krijgt beste energie-index

  Dronten – Net als voorgaand jaar werd er een prijs uitgereikt voor ‘Beste energie-index’ door de Groene Huisvesters. Woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten (OFW) kreeg voor de tweede keer deze prijs. OFW heeft gemiddeld voor haar woningen een B-label. “We vinden het belangrijk dat onze woningen weinig energie verbruiken, want dat..