Week van de toegankelijkheid: Welkom bij de club

Dronten – Iedereen kan meedoen in de wereld van sport en bewegen is een landelijk belang, dat zich ook lokaal vertaalt in de gemeente Dronten. De week van 5 oktober is de ‘week van de toegankelijkheid’.

De week van de toegankelijkheid staat dit jaar opnieuw in het teken van toegankelijke verenigingen en heeft als slogan ‘Welkom bij de club’. Verenigingen worden tijdens deze week uitgenodigd om activiteiten aan te bieden waarin dit thema terug komt. Verenigingen die al toegankelijk zijn kunnen dit kenbaar maken tijdens deze week om meer aandacht voor de vereniging te krijgen en maken kans op een Welkom bij de club-vlag.

Het thema van de week van de toegankelijkheid sluit aan bij de doelstellingen van de buurtsportcoaches van Sport in Dronten. Om verenigingen hierin te ondersteunen kunnen de buurtsportcoaches helpen in de opstart van een activiteit tijdens deze week. Om het thema ook na deze week een vervolg te geven hebben zij tevens de mogelijkheid tot schouwen in het leven geroepen. Dit initiatief geeft verenigingen de kans om de eigen toegankelijkheid onder de loep te nemen en biedt ondersteuning voor vervolgacties.

Meer informatie en aanmelden als toegankelijke vereniging om kans te maken op de vlag via de website. Voor ondersteuning, een schouw of meer informatie kunnen verenigingen zich melden bij buurtsportcoach Mariska Meiberg via mariska@sportindronten.nl