Nieuw schooljaar, nieuwe naschoolse activiteiten

Dronten – Het nieuwe schooljaar is weer begonnen, dat betekent dat de buurtsportcoaches van Sport in Dronten ook weer beginnen met de naschoolse activiteiten. Net als vorig schooljaar zullen de buurtsportcoaches ook dit jaar weer op en rondom de schoolpleinen van de basisscholen in de gemeente Dronten aanwezig zijn.

De schoolpleinen worden na schooltijd gebruikt om verschillende spellen en sporten te doen die worden georganiseerd door de buurtsportscoaches. Ook dit jaar is het doel om de kinderen zoveel mogelijk kennis te laten maken met veel verschillende activiteiten. Iedere middag heeft een ander thema, sport of spel waar de kinderen geheel vrijblijvend aan mee kunnen doen.

Vanaf 31 augustus beginnen deze activiteiten weer in periodes van ongeveer acht weken, tussen de schoolvakanties in. In de eerste periode zijn de buurtsportcoaches aanwezig van 15:00 tot 17:00 op de volgende scholeneilanden:
Op maandag bij het scholeneiland aan de Ketting, dinsdag bij de Landmaten en op donderdag bij de scholen aan de Lijzijde. Voor de scholen in Dronten-Zuid zal er op woensdag en vrijdag op het Johan Cruijf Court een buursportcoach zijn met naschoolse activiteiten.

Op woensdag van 13:30 tot 15:30 is er een buurtsportcoach aanwezig in Biddinghuizen. Na enkele keren op de schoolpleinen in Biddinghuizen zal Het Noaberpark de uitvalsbasis worden voor de naschoolse activiteiten. Na de herfstvakantie zal Sport in Dronten weer op andere scholen aanwezig zijn na schooltijd. Het complete overzicht is te vinden op de website van Sport in Dronten.