De Radiospits

De Radiospits

Radiospits

Foto: Jennifer Sauer

Bart kromwijk praat je elke Maandag tussen 17:00 en 19:00 door de spits heen.

 

Radiospits
radiospits@www.rtv8.nl
Laatste uitzending terugluisteren?
Update Required
To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.

De Radiospits uur 1
 
Update Required
To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.

De Radiospits uur 2

Laatste nieuws over De Radiospits:

 

Kind van 5 moet met OV, Oppositie partijen verbaasd

Swifterbant – Het klopt dat het 5-jarige zoontje van Mariska Scholtens uit Swifterbant, die in Dronten naar het speciaal basisonderwijs gaat, met ingang van dit schooljaar alleen nog recht heeft op een OV-vergoeding. Het taxivervoer voor deze kinderen is wegbezuinigd, zo erkent de gemeente tegenover de drontenaar. Paul Vermast, fractievoorzitter van Groenlinks in Dronten zegt zelf: “een kind van vijf stuur je natuurlijk niet alleen de bus in”.

Scholtens trok aan de bel toen ze vorige week maandag voor niets stond te wachten op de taxi die haar zoontje naar Dronten zou brengen. De gemeente bevestigd dat vanaf de Herfstvakantie deze kinderen per OV naar school moeten. Door een fout in het registratiesysteem zijn vele ouders hier niet van op de hoogte gebracht. De moeder van de 5-jarige scholier is het niet eens dat haar zoontje zomaar verplicht wordt om de school met het OV te bereiken. Zelfstandig kan volgens haar niet en door de karige dienstregeling heeft ze er een dagtaak aan om haar zoon te begeleiden.

Meerdere oppositiepartijen zijn het niet eens met dit beleid. Vele zijn het er mee eens dat waar kan de leerlingen per OV naar school moeten, maar hier individueel naar gekeken moet worden. GroenLinks heeft vragen hier over ingediend aan het college van burgemeesters en wethouders.

Fractievoorzitter van GroenLinks Paul Vermast zei tijdens een interview in de Radiospits op RTV8 dat “er tijdens de afspraken die in de gemeenteraad zijn gemaakt er heel nadrukkelijk was aangegeven dat er duidelijk gecommuniceerd werd met de ouders om dit soort situaties te voorkomen.” Vermast voegde daarbij ook toe dat “als dit de uitwerking van het door de gemeenteraad gestelde beleid blijkt te zijn dat we dan met elkaar moeten vaststellen dat het wellicht wat ongewenste bij-effecten heeft”.

Het volledige interview kun je hier terugluisteren:


Vanavond Reuring met Bart

Dronten – Omdat Ruben een ongewenst souvenir  van zijn vakantie heeft meegenomen, valt Bart van de Radiospits in.


'Ik was een beetje bang dat iemand dezelfde planning had gemaakt'

Dronten – Eerder berichtte RTV8 al over de overwinning van Bob Landman op het kampioenschap treinreizen. Reden voor Bart om hem afgelopen maandag op te bellen om te horen hoe hij die dag heeft beleefd.

De kilometervreter heeft afgelopen zaterdag 24 uur in de trein gezeten om zo veel mogelijk kilometers te maken. Landman won uiteindelijk met één kilometer verschil van de nummer twee, iets wat ook hij opmerkelijk vond. Het complete interview uit de Radiospits van afgelopen maandag is hier te beluisteren:


'Het is een uitdaging om met elkaar een nieuw team te bouwen'

Biddinghuizen – Afgelopen week kreeg de 17-jarige Yordi Schols goed nieuws uit Leeuwarden. Hij mag volgend seizoen deel uit maken van het beloftenteam bij voetbalclub SC Cambuur. Niet alleen Yordi debuteert bij Cambuur, het seizoen 2015-2016 is ook het debuut voor het beloftenteam die Cambuur nu nog samen met FC Groningen deelt. Bart belde Yordi maandag om te horen hoe hij zich er over voelt.


Interviews Koningsdag

Dronten – Op Koningsdag is Bart vroeg opgestaan om de verschillende activiteiten te verslaan die voornamelijk in de ochtend plaatsvonden. De interviews die hij heeft afgenomen zijn hier terug te luisteren:

In alle vroegte staan veel vaders, moeders en kinderen op om spullen die ze niet meer nodig hebben op straat te verkopen en zo een leuk zakcentje over te houden. Maar om deze spullen verkocht te krijgen is een goede locatie vaak belangrijk. Tegen zeven uur in de ochtend nam Bart een kijkje in Stadscentrum Suydersee.

Een moeder met twee kinderen die al om vier uur op moesten staan om een goed plekje te kunnen bemachtigen

Een man die voor het tweede jaar op rij op de vrijmarkt staat. Hij hoopte tegen acht uur alles verkocht te hebben. Dit is achteraf toch niet gelukt.

Iets later, om kwart over acht, begon de eerste lawaaioptocht die vanaf Dronten-Zuid door de Regenboog naar het Redeplein vertrok.

Een jongetje die op zijn oranje-versierde fietsje mee trapte in de optocht

Een vader in een volledig oranje versierde bakfiets, drie kinderen mee nam in de optocht

En er was een reden waarom alle fietsjes zo mooi versierd waren. Er viel namelijk iets te winnen. En de gelukkige winnaar/winnares werd door de vier-koppige vakjury gekozen


Older Entries »