Artikelen geplaatst in " Nieuws "

 • SLOD vraagt faillissement aan

  SLOD vraagt faillissement aan

  Dronten – Op zondag 1 november heeft RTV8, de lokale omroep van Dronten, de zender uit de ether gehaald. Om 12.00 uur zijn alle uitzendingen stop gezet. Het bestuur gaat een faillissement verzoek indienen voor de Stichting Lokale Omroep Dronten. RTV8 zendt vanaf 19 februari 2012 met behulp van 25-30..


 • Asv Dronten pakt eerste periode

  Asv Dronten pakt eerste periode

  Leeuwarden – Door met 1-2 Leeuwarder Zwaluwen te verslaan heeft asv Dronten de eerste periode gepakt. De periodetitel geeft recht op het spelen van promotie/degradatiewedstrijden aan het eind van het seizoen. De Drontenaren waren duidelijk de bovenliggende partij in de eerste helft. De score werd geopend door Miquel Welles, die.. • Toneelstuk over dementie voor mantelzorgers

  Toneelstuk over dementie voor mantelzorgers

  Dronten – Welzijn de Meerpaal en Drontywood Theaterproduktie presenteren in het kader van de Dag van de Mantelzorg het toneelstuk ”Het gebroken licht van troost” van Aris Bremer. Op 11 november 2015 wordt in de Meerpaal een eenakter opgevoerd met als thema dementie. In ”Het gebroken licht van troost” van schrijver Aris..


 • Zanger uit Dronten tekent platencontract

  Zanger uit Dronten tekent platencontract

  Dronten – Berjan Welink, (gospel)Nederlandstalige zanger uit Dronten heeft zijn handtekening gezet onder een exclusief platencontract met IP Records. Na een periode van groei en ontwikkeling slaat Berjan het pad in naar zijn debuut album wat in 2016 wordt verwacht. Na succesvolle optredens in voorprogramma’s van Gerald Troost, Martin Brand..


 • Jonge boeren gesteund door afnemers en leveranciers

  Jonge boeren gesteund door afnemers en leveranciers

  Dronten – In het Internationale Jaar van de Bodems hebben de studenten van biologisch-dynamische landbouwschool Groenhorst Dronten Warmonderhof hun eigen evenement om aandacht te vragen voor goed bodembeheer: een sponsorloop voor vrije grond. Op 12 november rennen zij zoveel mogelijk geld bij elkaar voor Stichting Grondbeheer die voor elke 6.. • November ‘maand van het aangepast sporten’

  November ‘maand van het aangepast sporten’

  Flevoland – Flevoland staat in november opnieuw in het teken van aangepast sporten. De gehele maand wordt er aandacht gevraagd voor sport en bewegen voor mensen met een beperking, zo ook in de gemeente Dronten. De Special Olympics, snuffellessen, een filmavond en een netwerkbijeenkomst voor de aanbieders is een kleine.. • Vechtpartij tijdens Halloween Fright Nights

  Vechtpartij tijdens Halloween Fright Nights

  Biddinghuizen – Tijdens de halloween Fright Nights in Walibi is afgelopen weekend een massale vechtpartij uitgebroken in de wachtrij van een achtbaan. Twee groepen bezoekers gingen met elkaar op de vuist over een gemaakte foto. Een bezoeker was het niet eens dat hij op de foto stond die een aantal dames..


 • Man overleden bij agrarisch bedrijfsongeval

  Man overleden bij agrarisch bedrijfsongeval

  Dronten – Op zaterdagmiddag is een man overleden na een bedrijfsongeval op een akker aan de Colijnweg tussen Dronten en Ketelhaven. De man was aan het werk op een rooimachine. Wat er precies is misgegaan kan de politie niet melden. Medewerkers van het agrarisch bedrijf hebben de man nog geprobeerd..


 • Dronten gaat 500 extra vluchtelingen opvangen

  Dronten gaat 500 extra vluchtelingen opvangen

  Dronten – Het college van burgemeester en wethouders heeft in opdracht van de gemeenteraad de afgelopen weken gezocht naar mogelijkheden om naast de bestaande asielzoekers opvang, een extra bijdrage te leveren in aan de opvang van vluchtelingen. Het college is tot de conclusie gekomen dat de mogelijkheid van 500 extra..


 • Waterfront – Waterloopbos

  Waterfront – Waterloopbos

  Na een lange stilte aan het Waterfront bleven we bij het Ijsseloog, even voorbij de kust van Ketelhaven. M’n vingers jeukten. Ik hield mezelf slechts tegen door de grens te stellen bij Gemeente Dronten. Maar wat leuk is aan deze omgeving is simpelweg soms ook wat er wel niet in..


 • De Apv wordt vernieuwd, praat mee!

  De Apv wordt vernieuwd, praat mee!

  DRONTEN- Teveel regels, of juist te weinig? De Algemene plaatselijke verordening (Apv) is aan vernieuwing toe. De gemeente Dronten wil hiervoor de hulp van inwoners, die wonen, recreëren en ondernemen in de gemeente Dronten, inschakelen. Op maandag 2 november zijn inwoners daarom tussen 19.00-21.30 uur van harte welkom in het..


 • Mechanisch erfgoed centrum open voor publiek

  Mechanisch erfgoed centrum open voor publiek

  Dronten – Met het luiden van de stoomfluit van de nieuwste aanwinst van het Mechanisch Erfgoed Centrum, Stoomwals “Sam”, luidde burgemeester Aat de Jonge een nieuw tijdperk voor het Mechanisch Erfgoed Centrum in. Het MEC is vanaf nu elke woensdag tussen 13:00 en 19:00 geopend voor publiek, het centrum is..