Tijdrit voor jeugd tijdens het NCK tijdrijden

Foto: Jennifer Sauer

Dronten – Op zaterdag 26 september organiseert Sport in Dronten een jeugdtijdrit tijdens het officiële Nederlands Club Kampioenschap tijdrijden. Kinderen uit de bovenbouw van de basisschool kunnen een team vormen en meedoen aan de jeugdtijdrit die vijf kilometer van het officiële parcours zal beslaan.

Op 26 september vindt het Nederlands Club Kampioenschap tijdrijden plaats. Dit wielerevenement zal na jaren van afwezigheid weer verreden worden in Dronten. De buurtsportcoaches van Sport in Dronten organiseren in overleg met de organisatie van het evenement een ‘side-event’: De Jeugdtijdrit.

Deze tijdrit is voor kinderen uit de bovenbouw van de basisschool (9 tot 13 jaar) die het leuk vinden om te fietsen of wielrennen. Kinderen kunnen een team vormen van vier tot acht kinderen en daarmee als team zo snel mogelijk een parcours van ongeveer vijf kilometer afleggen. Het parcours zal een gedeelte zijn van het officiële NCK parcours.

De tijdrit zal op zaterdag 26 september vanaf 11:00 beginnen, mits er voldoende inschrijvingen zijn. Omdat er beperkte tijd is in het chronoloog van dit grote wielerevenement, is het van belang dat de teams zo snel mogelijk aangemeld worden. Kinderen kunnen zich individueel of met een team aanmelden voor 21 september via markmulder@sportindronten.nl onder vermelding van de namen en leeftijden van de teamleden en een teamnaam.