Artikelen geplaatst in " Politiek "

 • Dronten gaat 500 extra vluchtelingen opvangen

  Dronten gaat 500 extra vluchtelingen opvangen

  Dronten – Het college van burgemeester en wethouders heeft in opdracht van de gemeenteraad de afgelopen weken gezocht naar mogelijkheden om naast de bestaande asielzoekers opvang, een extra bijdrage te leveren in aan de opvang van vluchtelingen. Het college is tot de conclusie gekomen dat de mogelijkheid van 500 extra..


 • De Apv wordt vernieuwd, praat mee!

  De Apv wordt vernieuwd, praat mee!

  DRONTEN- Teveel regels, of juist te weinig? De Algemene plaatselijke verordening (Apv) is aan vernieuwing toe. De gemeente Dronten wil hiervoor de hulp van inwoners, die wonen, recreëren en ondernemen in de gemeente Dronten, inschakelen. Op maandag 2 november zijn inwoners daarom tussen 19.00-21.30 uur van harte welkom in het..


 • Gemeente zoekt locatiehouders voor metingen vliegtuiggeluid

  Gemeente zoekt locatiehouders voor metingen vliegtuiggeluid

  Biddinghuizen – De gemeente Dronten zoekt in Biddinghuizen locatiehouders voor een meetpunt om de hoeveelheid geluid van overvliegende vliegtuigen te meten. De meetpunten moeten zich bevinden in het invloedsgebied van de vliegroutes van Lelystad Airport. Specifiek voor de locatie die wordt begrensd door de Parksingel, De Dreef en de Bremerberg-weg..


 • Nico Verlaan benoemd tot tijdelijk wethouder

  Nico Verlaan benoemd tot tijdelijk wethouder

  Op donderdagavond 24 september is Nico Verlaan tijdens de raadsvergadering benoemd tot tijdelijk wethouder van de gemeente Dronten. Hij vervangt wethouder Hans Engelvaart (CDA), van wie het ziekteverlof twee weken terug met 16 weken werd verlengd. Nico Verlaan komt uit Deest en was tussen 2006 en 2010 actief als wethouder.. • Hans Engelvaart langer uit roulatie

  Hans Engelvaart langer uit roulatie

  Dronten – CDA wethouder Hans Engelvaart heeft aan het college om verlenging van zijn ziekteverlof gevraagd. De CDA Fractie is van mening dat de continuïteit van het gemeentebestuur in gevaar komt als de wethouderspost van Hans Engelvaart nog verder langdurig onbezet blijft. Dit is voor het CDA aanleiding om op..


 • Kind van 5 moet met OV, Oppositie partijen verbaasd

  Kind van 5 moet met OV, Oppositie partijen verbaasd

  Swifterbant – Het klopt dat het 5-jarige zoontje van Mariska Scholtens uit Swifterbant, die in Dronten naar het speciaal basisonderwijs gaat, met ingang van dit schooljaar alleen nog recht heeft op een OV-vergoeding. Het taxivervoer voor deze kinderen is wegbezuinigd, zo erkent de gemeente tegenover de drontenaar. Paul Vermast, fractievoorzitter..


 • Christenunie: Walibi overschrijdt grens met SM-club

  Christenunie: Walibi overschrijdt grens met SM-club

  Dronten – CU-fractievoorzitter Jaap Oosterveld vindt dat Walibi Holland een grens overschrijdt als er seksueel getinte handelingen verricht gaan worden tijdens de Halloween Fright Nights dit jaar. Oosterveld vindt dat dit niet thuis hoort in een pretpark, maar hij vindt dat de maatschappij er een oordeel over moet vellen. Eerder.. • GroenLinks veroordeelt ontslag Gralike

  GroenLinks veroordeelt ontslag Gralike

  Dronten – GroenLinks Dronten is verbijsterd over het ontslag van Rhianna Gralike als bestuurslid van de Norbertusparochie. Eind juni werd haar door pastoor Boogers, in opdracht van kardinaal Eijk, te kennen gegeven dat ze haar functie als penningmeester van de parochie moet neerleggen vanwege het feit dat ze in het..
 • Open Inloopavond Windenergie

  Open Inloopavond Windenergie

  Dronten – Provincie Flevoland en de gemeente Dronten organiseren een open inloopavond rond het onderwerp windenergie op 17 juni aanstaande in de Open Hof aan De Zuid 2 in Dronten. Alle inwoners van Dronten zijn hiervoor van harte uitgenodigd. U bent welkom tussen 19.00 en 21.00 uur. Er is geen..


 • Minister Plasterk benoemt deskundigengroep elektronisch stemmen

  Minister Plasterk benoemt deskundigengroep elektronisch stemmen

  Dronten – Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft een deskundigengroep benoemd voor elektronisch stemmen en tellen van de stemmen bij verkiezingen. De deskundigengroep gaat specificaties opstellen voor het ontwikkelen van apparatuur voor elektronisch stemmen en tellen in het stemlokaal. De groep gaat ook onderzoeken of er breed draagvlak..


 • 2e editie Buren ontmoeten Buren op 18 mei

  2e editie Buren ontmoeten Buren op 18 mei

  Dronten – Een ieder is bekend met het volgende gezegde: ‘Beter een goede buur dan een verre vriend’. In de regel denken we dan niet zo gauw aan onze zakelijke buren. Maar misschien is het juist op zakelijk gebied dat u wederzijds profijt van elkaars naburigheid kunt hebben. De gemeente Dronten stimuleert graag..