Kampioenschap wielrennen weer van start

De Jeugd van WV de IJsselstreek in actie

Dronten- Op zaterdag 26 september 2015 vindt het Nederlands Club Kampioenschap(NCK) wielrennen in Dronten plaats. Na een afwezigheid van vele jaren zal voor het eerst in 2015 weer het kampioenschap in Dronten worden verreden. Wielervereniging de IJsselstreek staat net als in het verleden garant voor de organisatie van het evenement. Het NCK wordt gezien als het afsluitende evenement van het wegseizoen voor de wedstrijdrenners.

Het is de verwachting dat meer dan 1000 renners  van verenigingen uit het gehele land zullen deelnemen. Enkele verenigingen zullen naar verwachting ook met (bekende) professionele renners aan de start verschijnen. Het kampioenschap bestaat uit een ploegentijdrit met zes renners per team. Er zal in vier categorieën worden gereden (professional -A en -B, elite, belofte, amateur en sportklasse, junioren en nieuwelingen, vrouwen en jeugd). Het parcours loopt door de Gemeente Dronten, met de start vanaf het meerpaal plein en de finish aan de Oost. De lengte van het parcours varieert afhankelijk van de categorie van 10 tot 52 km.

Tijdens het NCK organiseert de wielerorganisatie *Kettingstrak” , in samenwerking met de organisatie van het NCK tevens een officieus NK ploegentijdrit voor bedrijven. Samen met de KNWU, vele vrijwilligers en de renners gaat de organisatie uit van een fantastische wielerdag op zaterdag 26 september. De organisatie hoopt  uiteraard op een grote publieke belangstelling voor het sportieve evenement in Dronten. Voor meer info:http://www.nck.nl