Artikelen geplaatst in " Regio "


  • Waterfront – Waterloopbos

    Waterfront – Waterloopbos

    Na een lange stilte aan het Waterfront bleven we bij het Ijsseloog, even voorbij de kust van Ketelhaven. M’n vingers jeukten. Ik hield mezelf slechts tegen door de grens te stellen bij Gemeente Dronten. Maar wat leuk is aan deze omgeving is simpelweg soms ook wat er wel niet in..


  • Nieuwe stakingen ambulancepersoneel

    Nieuwe stakingen ambulancepersoneel

    Flevoland – Het ambulancepersoneel van GGD Flevoland gaat komende week opnieuw staken. Vakbond FNV Zorg & Welzijn heeft dit afgelopen zondag aangekondigd. De ambulances zullen aankomende woensdag en vrijdag tussen twaalf en vier uur in de middag enkel voor spoedmeldingen de post verlaten. De reden voor de acties is het..


  • Website OFW krijgt mooie score

    Website OFW krijgt mooie score

    Dronten – Een 7,3 krijgt woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten (OFW) voor haar online dienstverlening. Voor de tweede keer heeft het KWH inzichtelijk gemaakt hoe de corporatie op dit gebied scoort. OFW is blij met deze score en kijkt ook naar mogelijke verbeteringen. Vorig jaar scoorde OFW een 7,1 ruim boven..


  • Broodje Brandweer

    Broodje Brandweer

    Onder deze titel nodigt brandweer Flevoland zelfstandig wonende ouderen en hulpbehoevenden uit om tijdens de brandpreventieweken, van 6 tot en met 30 oktober, te komen lunchen op de verschillende brandweerkazernes in Flevoland. Helaas is de laatste jaren gebleken dat juist de groep zelfstandig wonende ouderen en hulpbehoevenden bij een woningbrand..


  • Markerwaarddijk nacht dicht voor onderhoud

    Markerwaarddijk nacht dicht voor onderhoud

    Lelystad – De Markerwaarddijk van Lelystad naar Enkhuizen gaat begin oktober een nacht dicht voor alle verkeer om een aantal onderhoudsklussen uit te voeren. De weg wordt afgesloten vanaf vrijdag 9 oktober om 21.00 uur en de volgende ochtend op 10 oktober 2015 gaat de weg om 5.00 uur weer..



  • Belangrijke stap in opschalen en saneren windenergie

    Belangrijke stap in opschalen en saneren windenergie

    Flevoland – Gedeputeerde Staten van Flevoland en de colleges van B&W in Dronten en Zeewolde hebben belangrijke voortgang geboekt in het opschalen en saneren van windmolens in de provincie. Op 15 september hebben zij het Ontwerp Regioplan met daarin de kaders voor nieuwe windparken, vastgesteld. Na behandeling in commissies van..



  • Burgemeester Zeewolde onthult kunstwerk op Scoutinglandgoed

    Burgemeester Zeewolde onthult kunstwerk op Scoutinglandgoed

    Zeewolde – Burgemeester Gerrit-Jan Gorter heeft vanmiddag tijdens Scout-In15 een kunstwerk onthuld dat de gemeente Zeewolde schenkt aan Scoutinglandgoed Zeewolde. Dit kunstwerk staat voor de verbinding tussen de gemeente Zeewolde en het Scoutinglandgoed. Tijdens de officiële onthulling maakte burgemeester Gorter kennis met de Scout-In, het tweejaarlijkse festival voor alle vrijwilligers van..


  • Ruim 6.000 scouts naar Scout-In15

    Ruim 6.000 scouts naar Scout-In15

    Zeewolde – Van 18 tot en met 20 september 2015 vindt het eerste grote evenement plaats op Scoutinglandgoed Zeewolde: Scout-In15. Scout-In is het tweejaarlijks terugkerende festival voor alle vrijwilligers van Scoutinggroepen en -regio’s uit heel Nederland, de vrijwilligers van de Flevo-Scouts uit de gemeente Dronten zijn dan ook aanwezig. Het thema van..


  • Werk aan Spijkweg start eind september

    Werk aan Spijkweg start eind september

    Flevoland – De Spijkweg is toe aan een flinke opknapbeurt. Van de rotonde bij de Bremerbergweg tot aan de rotonde bij Walibi wordt het oude asfalt eraf gehaald en komt er een nieuwe laag op. Tegelijkertijd wordt het fietspad langs dit gedeelte van de Spijkweg van een nieuwe laag asfalt..


  • Ontdek de herfst tijdens de MooiFlevoland-dagen

    Ontdek de herfst tijdens de MooiFlevoland-dagen

    Flevoland – Vanaf 21 september begint de herfst. MooiFlevoland organiseert een herfst-ontdekkingstocht door Flevoland op 18, 19 en 20 september. Zoals: leer meer over nachtvlinders of de egel of maak een prachtige natuurwandeling. Natuur- en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert deze 3-daagse samen met partners van MooiFlevoland.nl. Ontdek de herfst, MooiFlevoland.nl..


  • Ludieke actie voor behoud rechtbank

    Ludieke actie voor behoud rechtbank

    Lelystad – Rechtbankpersoneel, advocaten en vertegenwoordigers van het gemeentebestuur van Lelystad hebben vrijdag door middel van een ludieke actie aandacht gevraagd voor de noodzaak van het behoud van de huidige, volwaardige vestiging van de rechtbank Midden-Nederland in Lelystad. Zij deden dit in een reactie op het maandag door de Raad..