Artikelen geplaatst in " Cultuur & Uitgaan "


 • Toneelstuk over dementie voor mantelzorgers

  Toneelstuk over dementie voor mantelzorgers

  Dronten – Welzijn de Meerpaal en Drontywood Theaterproduktie presenteren in het kader van de Dag van de Mantelzorg het toneelstuk ”Het gebroken licht van troost” van Aris Bremer. Op 11 november 2015 wordt in de Meerpaal een eenakter opgevoerd met als thema dementie. In ”Het gebroken licht van troost” van schrijver Aris..


 • Mechanisch erfgoed centrum open voor publiek

  Mechanisch erfgoed centrum open voor publiek

  Dronten – Met het luiden van de stoomfluit van de nieuwste aanwinst van het Mechanisch Erfgoed Centrum, Stoomwals “Sam”, luidde burgemeester Aat de Jonge een nieuw tijdperk voor het Mechanisch Erfgoed Centrum in. Het MEC is vanaf nu elke woensdag tussen 13:00 en 19:00 geopend voor publiek, het centrum is..
 • Aron Elstak: met de moed der wanhoop

  Aron Elstak: met de moed der wanhoop

  Dronten – Aron is in de war. In de war door mensen die maar wat roepen. In zijn nieuwe voorstelling ‘Met de moed der wanhoop’ gaat hij op zoek naar zijn persoonlijke helden en trekt hij ten strijde tegen de schurken. Onderweg passeert hij vele intieme liedjes, bizarre gedachtekronkels en.. • De Meerpaal Big Band houdt open repetitie

  De Meerpaal Big Band houdt open repetitie

  Dronten – Op donderdag 1 oktober organiseren de leden van De Meerpaal Big Band een open repetitie vanaf 20.00 uur in De Meerpaal. Blazers en ritmesectiespelers worden uitgenodigd om te komen kijken en actief mee te doen tijdens de repetitie. Op bijna alle instrumenten kan de Big Band versterking gebruiken…


 • Bataviawerf 30 jaar

  Bataviawerf 30 jaar

  Lelystad – Op 4 oktober bestaat de Bataviawerf 30 jaar en bezoekers worden in de hele maand oktober getrakteerd op veel extra activiteiten. Afgelopen 30 jaar, en nog steeds wordt de Bataviawerf jaarlijks veelvuldig bezocht door Lelystadse basisscholen. Deze voor de werf belangrijke bezoekersgroep, wordt in het kader van het..


 • Goede sfeer bij Lust for Live

  Goede sfeer bij Lust for Live

  Dronten – De tweede edite van het bluesrock festival Lust for life, dit jaar gehouden in Nirwana was goed bezocht. Op de 2 podia stonden bands uit de regio en daarbuiten, met als headliners Automatic Sam en Texas Radio. Ondanks dat het gehoopte aantal bezoekers niet gehaald werd, gaf de zaal..


 • Een majestueuze ode aan het alledaagse dier

  Een majestueuze ode aan het alledaagse dier

  Dronten – Na het grote succes van de natuurfilm De Nieuwe Wildernis werkten de makers van de film de afgelopen maanden aan het tweede deel van de trilogie: HOLLAND – Natuur in de Delta. Natuur in de delta is een (her)ontdekking van Nederland; een ode aan onze rivieren en kustgebied..


 • Muziek met je mobiel of tablet

  Muziek met je mobiel of tablet

  Dronten – Op donderdag 1 oktober start de cursus Muziek met je mobiel of tablet. In deze cursus van tien lessen leren whizzkids muziek maken met apps. “Dit is de enige les waarin je mobiel verplicht aan moet”, volgens docent Harold Beukers. Met je mobiel en tablet is er op..


 • Lust For Live Bluesrock Festival

  Lust For Live Bluesrock Festival

  Dronten – Op 26 September 2015 vind de 2e editie van het LUST for LIVE BluesRock Festival plaats in Rockpodium Nirwana te Dronten. Het indoor festival heeft dit jaar weer een uitgebreid programma samengesteld. Met bands zoals The Shady Greys, Cheap Thrills, The Blackwater Experience en Texas Radio wordt poprock,..


 • Tekenen en schilderen voor gevorderden

  Tekenen en schilderen voor gevorderden

  Dronten – Liefhebbers die al geruime tijd tekenen en schilderen kunnen deelnemen aan de cursus Tekenen en Schilderen Vervolg. Deze cursus is geschikt voor kunstenaars die verschillende technieken kennen, naar de waarneming kunnen werken en verdieping in het werk zoeken. De begeleiding bestaat vooral uit advisering in beeldend onderzoek. Aan..


 • Thuis bij Ellen ten Damme

  Thuis bij Ellen ten Damme

  Dronten – Zin in een vrolijke happening in de intiemst mogelijke setting? Ellen ten Damme gaat helemaal los haar publiek? Een voorstelling vol persoonlijke ontboezemingen en boude uitspraken. Huiveringwekkend, ontroerend, verrassend en gek. Maar vooral boordevol humor, zoals het echte leven is. De voorstelling is op 30 september te zien in de Meerpaal  ..