• Home »
  • Regio »
  • Burgemeester Zeewolde onthult kunstwerk op Scoutinglandgoed

Burgemeester Zeewolde onthult kunstwerk op Scoutinglandgoed

Foto: Jennifer Sauer

Zeewolde – Burgemeester Gerrit-Jan Gorter heeft vanmiddag tijdens Scout-In15 een kunstwerk onthuld dat de gemeente Zeewolde schenkt aan Scoutinglandgoed Zeewolde. Dit kunstwerk staat voor de verbinding tussen de gemeente Zeewolde en het Scoutinglandgoed.

Tijdens de officiële onthulling maakte burgemeester Gorter kennis met de Scout-In, het tweejaarlijkse festival voor alle vrijwilligers van Scouting Nederland, dat dit weekend voor het eerst op het nieuwe Scoutinglandgoed Zeewolde plaatsvindt.

Het kunstwerk legt een relatie tussen Scouting, het Scoutinglandgoed en haar omgeving. Door te kiezen voor een windwijzer op het kunstwerk wordt de relatie van het terrein met haar omgeving zichtbaar gemaakt. De meerwaarde van het kunstwerk is daarnaast dat het ook als rustpunt gebruikt kan worden.

Het kunstwerk is een stalen object, ontworpen door architecte Hertine Kars, die tevens zelf scout is. Het object laat de scout en voorbijganger voelen hoe laag de grond ligt ten opzichte van het NAP, door een aangebrachte markering van het vroegere zeeniveau. Met de wegwijzer op het kunstwerk worden belangrijke (Scouting)plaatsen aangeduid. Eén van de pijlen wijst naar het noorden: naar het dorp Zeewolde.

De gemeente Zeewolde is trots dat het Scoutinglandgoed nu in Zeewolde wordt gerealiseerd. Door het schenken van het kunstwerk wordt dit benadrukt. “De burgemeester onthulde het standbeeld samen met scout Hertine Kars en directeur van Scoutinglandgoed Zeewolde, Fedde Boersma. Dat symboliseert heel mooi de samenkomst van Scouting Nederland, het landgoed en de gemeente Zeewolde”, aldus Tom Hoos, mediascout van Scoutinglandgoed Zeewolde.