• Home »
  • Regio »
  • Meer dan vijf duizend bezoekers bij Nacht van de Nacht Flevoland

Meer dan vijf duizend bezoekers bij Nacht van de Nacht Flevoland

Flevoland – De Nacht van de Nacht trok afgelopen nacht meer bezoekers dan ooit. In alle provincies waren de bezoekersaantallen gemiddeld 10 tot 25% hoger dan vorig jaar. Ook in Flevoland genoten dit jaar meer dan vijf duizend mensen van de Flevolandse nacht. Populair waren de sprookjesboswandeling bij De Kemhaan in Almere en de nachtexcursie bij de Oostvaardersplassen in Lelystad. Spannend waren de nachtexcursies in het Wilgenreservaat en de Ruiltuin in Lelystad, het Wisentbos in Dronten, het Horsterwold in Zeewolde en het nachtklimmen in Almere. Vanwege de herfstvakantie namen ook veel kinderen deel.

Nieuw onderzoek uit 2015
Met de Nacht van de Nacht vragen de Natuur en Milieufederaties aandacht voor lichtvervuiling en energiebesparing. Nederland is samen met België het meest verlichte land van Europa. De meeste Nederlanders vinden dat dit minder kan. Acht van de tien wil dat reclameverlichting en aanlichting van kantoren ’s nachts uitgaat. Vijf van de tien vindt dat de Overheid nachtelijke reclameverlichting en aanlichting van gebouwen moet verbieden.

Lantaarnpalen
Niet alleen reclameverlichting en aanlichting van gebouwen mag uit, ook vindt 61% van de Nederlanders dat veel lantaarnpalen in de nacht gedimd of gedoofd kunnen worden als er minder verkeer is. Voornamelijk om hiermee energie en geld te besparen. Dat veel reclameverlichting of verlichting in kantoren de hele nacht blijft branden wekt ook ergernis op bij publiek. 63% van de ondervraagden ergert zich daar aan.