Nieuwe stakingen ambulancepersoneel

Foto: Bart Kromwijk

Flevoland – Het ambulancepersoneel van GGD Flevoland gaat komende week opnieuw staken. Vakbond FNV Zorg & Welzijn heeft dit afgelopen zondag aangekondigd. De ambulances zullen aankomende woensdag en vrijdag tussen twaalf en vier uur in de middag enkel voor spoedmeldingen de post verlaten.

De reden voor de acties is het feit dat de broeders en zusters al tien maanden zonder een CAO zitten. Als er deze week geen afspraken worden gemaakt over koopkrachtverbetering en betere arbeidsomstandigheden worden de acties volgende week uitgebreid. Dan rijden de ambulances drie dagen niet.

Het is niet de eerste keer dat de medewerkers van de ambulancedienst het werk stil leggen. Er worden al sinds mei van dit jaar acties gehouden. Zo vult bijvoorbeeld het personeel op de wagen de administratieformulieren later in wat vertraging oplevert voor de werkgever, die daardoor later betaald krijgt voor de gemaakte ritten. Het personeel hoopt zo druk uit te oefenen om het komen tot een CAO akkoord te laten slagen. Het is nog onbekend of hier daadwerkelijk vorderingen in gemaakt zijn.