Lowlands Highlights – Oh Mega! Machine

Na weer een geweldige avond langs de vele fantastische acts van Lowlands was er nog een plek over op mijn wishlist voor dit festival; Oh Mega! In een eerdere editie van Lowlands kende ik deze tent als de ‘Titty Twister‘, welke gekroond werd door twee enorme vuurspuwende middelvingers aan de poort ervan. Nog groter was de wachtrij ervoor… maar dit jaar gaan we er gewoon voor! Eens kijken of de wachtrij het waard is.

De wachtrij bleek verrassend kort van duur en eenmaal binnen bleek er weinig over van de daglicht taferelen in de Oh Mega! Binnen het ‘edutainment’ op Lowlands was hier namelijk de Science afdeling waar je bijvoorbeeld kon leren hoe het is om ouderdomsbeperkingen te hebben, wetenschappelijk verantwoord speed daten en diverse andere zaken. Nee. In plaats daarvan loop je binnen in een wereld vol neon kleuren, waar mensen touwtje springen en een DJ gehuld in een 70’s sci-fi ruimtepakje en matchend haar smeuige harde beats de zaal in slingert.

Mensen dansten op het podium. De bar werd ‘bevrouwd’ door travestieten gekleed als stewardessen en het duurde niet lang voor we allemaal van het podium gebonjourd werden. De grote show kan beginnen! Een goeroe met een groot hart op zijn hoofd en een jurk bedrukt met een foto van zijn eigen hoofd neemt de kleermakerszit aan terwijl een andere ‘dame’ geen kans voorbij laat gaan om de show te stelen en het publiek op te hitsen! Op torenhoge hakken en een regenboog gekleurde bontjas laat ze de vraag klinken of we er klaar voor zijn. En het publiek staat klaar om op te vreten wat er dan ook op het podium kan verschijnen! Het begint met een meid en haar LED hoepel die weet te imponeren en kleuren. Een heuse lichtshow op zichzelf en de toon is gezet.

“Here come the birds! Watch them Fly!”

Om beuren komen twee dansers het podium op, gekleed in gouden badpakken, gouden vleugels en zwarte hakken. Man, vrouw en alles er tussen in, verleidelijk dansen langs de vele ogen. Alles werkte toe naar de hoofdact; “Here comes a create… a creature that needs to feed! A creature that has needs! Here comes Medusa! But don’t look her in the eye!” en zij had nieuwe ‘slaven’ nodig. De diva aan’t roer van de avond koos de kandidaten en samen met de goeroe werden ze gekeurd door Medusa! En de 4 geschikten mochten hun ‘spiritualiteit’ bewijzen in hun nieuwe outfits. Een in een half badpak gehesen kerel won de eer; “he has the most… spirituality…” en werd vereerd met met een sjerp, met de opdruk ‘No. 1 Slave‘. Gelukkig namen Medusa en haar hulpjes een terugkeer tot hun plekjes en klom langzaam de massa weer terug op het podium, dansend op de vette beats van de spaceman DJ.

Oh Mega! Even ben je absoluut even ergens anders!

IMG_0499