Kind van 5 moet met OV, Oppositie partijen verbaasd

Foto: Bart Kromwijk

Swifterbant – Het klopt dat het 5-jarige zoontje van Mariska Scholtens uit Swifterbant, die in Dronten naar het speciaal basisonderwijs gaat, met ingang van dit schooljaar alleen nog recht heeft op een OV-vergoeding. Het taxivervoer voor deze kinderen is wegbezuinigd, zo erkent de gemeente tegenover de drontenaar. Paul Vermast, fractievoorzitter van Groenlinks in Dronten zegt zelf: “een kind van vijf stuur je natuurlijk niet alleen de bus in”.

Scholtens trok aan de bel toen ze vorige week maandag voor niets stond te wachten op de taxi die haar zoontje naar Dronten zou brengen. De gemeente bevestigd dat vanaf de Herfstvakantie deze kinderen per OV naar school moeten. Door een fout in het registratiesysteem zijn vele ouders hier niet van op de hoogte gebracht. De moeder van de 5-jarige scholier is het niet eens dat haar zoontje zomaar verplicht wordt om de school met het OV te bereiken. Zelfstandig kan volgens haar niet en door de karige dienstregeling heeft ze er een dagtaak aan om haar zoon te begeleiden.

Meerdere oppositiepartijen zijn het niet eens met dit beleid. Vele zijn het er mee eens dat waar kan de leerlingen per OV naar school moeten, maar hier individueel naar gekeken moet worden. GroenLinks heeft vragen hier over ingediend aan het college van burgemeesters en wethouders.

Fractievoorzitter van GroenLinks Paul Vermast zei tijdens een interview in de Radiospits op RTV8 dat “er tijdens de afspraken die in de gemeenteraad zijn gemaakt er heel nadrukkelijk was aangegeven dat er duidelijk gecommuniceerd werd met de ouders om dit soort situaties te voorkomen.” Vermast voegde daarbij ook toe dat “als dit de uitwerking van het door de gemeenteraad gestelde beleid blijkt te zijn dat we dan met elkaar moeten vaststellen dat het wellicht wat ongewenste bij-effecten heeft”.

Het volledige interview kun je hier terugluisteren: