Gemeente zoekt locatiehouders voor metingen vliegtuiggeluid

Foto: Frank Van Laanen (Flickr)

Biddinghuizen – De gemeente Dronten zoekt in Biddinghuizen locatiehouders voor een meetpunt om de hoeveelheid geluid van overvliegende vliegtuigen te meten. De meetpunten moeten zich bevinden in het invloedsgebied van de vliegroutes van Lelystad Airport. Specifiek voor de locatie die wordt begrensd door de Parksingel, De Dreef en de Bremerberg-weg wordt nog een geschikte locatie gezocht.

Het is hierbij wel van belang dat de locatiehouder beschikt over een veilig te bereiken plat dak, waarop het meetpunt geplaatst kan worden. Verder verstuurt het meetpunt de data via internet, dus het is van belang dat een locatiehouder beschikt over een breedband internet-verbinding, geschikt om meerdere computers op aan te sluiten.

Wilt u zich aanmelden als locatiehouder voor een meetpunt of heeft u vragen? Bekijk dan op de website van Sensornet de voorwaarden waaraan u als locatiehouder moet voldoen. U kunt zich aanmelden via vhv@dronten.nl onder vermelding van “geluidmeetpunten Biddinghuizen”. Via de website www.sensornet.nl kunnen belangstellenden onder andere ook kijken waar in Dronten en op andere plekken in Nederland meetpunten zich bevinden, welke vliegtuigen waar vliegen en het gemeten omgevingsgeluid raadplegen. Op de onderstaande kaart is te zien op welke locatie de gemeente nog naar locatiehouders zoekt.

Bron: Gemeente Dronten

Bron: Gemeente Dronten