Veilig Verkeer Nederland deelt Buurtlabels Veilig Verkeer uit

Dronten – Buurten en dorpen die de verkeersveiligheid in hun eigen woonomgeving aanpakken, komen in aanmerking voor het Buurtlabel Veilig Verkeer van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Het Buurtlabel Veilig Verkeer is bedoeld om de bevordering van de verkeersveiligheid in de buurtte belonen en te stimuleren. Onderzoek wijst uit dat de verkeersonveiligheid bijvoorbeeld door te hard rijden in de woonwijken vaak door eigen bewoners wordt veroorzaakt.
VVN ondersteunt werkgroepen met materialen en suggesties voor buurtacties.
Het label stimuleert deelname van zoveel mogelijk betrokken partijen zoals dorpsbelangen, wijkverenigingen, gemeente en politie en bedrijven. De ervaring leert dat bewustwordingsacties in het kader van het Buurtlabel Veilig Verkeer kansen biedt om de verkeersveiligheid in de buurt op de agenda te krijgen.

De toekenning van het label betekent overigens niet dat een buurt 100% verkeersveilig is ingericht. Het betekent wel dat buurtbewoners en de gemeente de handen ineen hebben geslagen om de buurt zo verkeersveilig mogelijk te maken.

Bent u als werkgroep al bezig met het verkeersveiliger maken van uw eigen buurt en wilt u in aanmerking komen voor het VVN Buurtlabel neemt u dan contact op met meldpuntoost@vvn.nl, 0575 51 01 44.

Heeft u een onveilige situatie in uw buurt die u aan de kaak wilt stellen. Doe dan een melding op het Meldpunt Veilig Verkeer van Veilig Verkeer Nederland via de website.