Fascinerende filmvoorstelling over het leven van Anthony Fokker

Dronten – Theater Nomade brengt op vrijdag 6 november de reprise van de succesvolle muziek- en filmtheatervoorstelling Anthony Fokker naar De Meerpaal. Een fascinerende voorstelling over het leven en werk van de Nederlandse luchtvaartpionier Anthony Fokker. (1890 – 1939). Vol indringende fragmenten uit zijn autobiografie, uniek film- en fotomateriaal en livemuziek uit de vooroorlogse jaren. Een avontuurlijke reis door de pionierstijd van de mondiale luchtvaart.

Fokker speelde een cruciale rol in de mondiale ontwikkelingen van de vroege luchtvaart. Op 1 September 1911 maakte hij in zijn ‘Spin’ het bekende rondje rond de Haarlemse St. BAVO kerk. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd hij in korte tijd een toonaangevend vliegtuigbouwer in Duitsland. De bekende Duitse gevechtspiloot Manfred van Richthoven, beter bekend als de Rode Baron, behaalde zijn overwinningen in een rood geverfde Fokker 3-dekker. Bij zijn terugkeer in Nederland (1919) werd Anthony Fokker tijdens de Eerste Luchtvaart Tentoonstelling Amsterdam (ELTA) de held van pers en publiek. Zijn fabriek in Amsterdam-Noord werd al gauw de belangrijkste vliegtuigenfabriek in Nederland. Anthony Fokker zelf spreidde zijn vleugels internationaal uit naar Amerika. Hij werd eind jaren 20 de grootste vliegtuigbouwer ter wereld, totdat in de jaren na de beurscrisis van 1929 zijn bedrijven werden overgenomen. In de jaren 30 is hij de belangrijkste importeur van Amerikaanse vliegtuigen in Europa. Hij sterft aan het begin van de Tweede Wereldoorlog in December 1939.

Kaarten voor de voorstelling kunt u reserveren via 0321 388 770 of via de website van De Meerpaal. Langskomen kan natuurlijk ook.