Kinderen maken muziek

Dronten – In het najaar gaat in Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen het project ‘Pop-Up!’ van start. Het project valt onder de landelijke regeling ‘Kinderen maken muziek’, een initiatief van Koningin Maximá, het Oranjefonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie. Ook het Drontense Betty Dekker Fonds levert een financiële bijdrage.

In schooljaar 2015-2016 en 2017-2018 gaan kinderen in Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen massaal muziek maken; eerst op school en later na schooltijd in een popband. Alle kinderen maken kennis met een variatie aan instrumenten en krijgen de kans hun talenten te ontdekken, ontwikkelen en te laten zien!

“De drempel om een muziekinstrument te gaan spelen, wordt via Pop-Up! enorm verlaagd”, aldus Margriet van Niejenhuis, coördinator cultuureducatie bij De Meerpaal. “Kinderen ontdekken gezamenlijk wat muziek maken met je kan doen en wat het jezelf én anderen kan brengen. Het is fantastisch dat het fonds dit project op waarde heeft weten te schatten, en bereid is dit gedurende twee jaar financieel te ondersteunen.”

De Meerpaal werkt samen met zes basisscholen: Het Zuiderlicht, Het Wilgerijs (Dronten), De Duykeldam De Branding (Swifterbant), De Schatkamer en De Tamarisk (Biddinghuizen). Ook diverse (lokale) culturele- en jongerenorganisaties leveren een bijdrage aan het traject.

Lijkt het u leuk om ook een rol te spelen in ‘Pop-Up!’? De Meerpaal zoekt nog vrijwilligers en stagiairs voor bijvoorbeeld bandbegeleiding en festivalorganisatie. Neem voor meer informatie contact op met de organisatie via kunstwerkplaats@meerpaal.nl.