Nieuw lesaanbod voor de allerjongsten bij de Meerpaal Academie

Dronten – Ook de allerjongsten zijn binnenkort van harte welkom voor muziekervaringen en –activiteiten bij de Meerpaal Academie. Vanaf vrijdagochtend 25 september start de cursus Muziek op Schoot voor kinderen van 0 tot 4 jaar mèt hun ouders, gegeven door docente Daniëlla Snijders. Vanaf vrijdagmiddag 2 oktober start de cursus Spelen met Muziek. Vanaf vrijdagmiddag 2 oktober start de cursus Spelen met Muziek, een serie van 10 lessen voor kinderen van 4 tot 6 jaar (kleuters), gegeven door docent Wim van Lenthe.

Kinderen van 0 tot 4 jaar kunnen samen met een ouder/verzorger meedoen aan muziek op schoot, bestaande uit 8 lessen. Gezellig en ongedwongen samen spelen met eenvoudige instrumenten zoals sambaballen, bellenkransen en ritmestokjes vormt een bron van plezier voor ouder en kind. Ook bewegen met vrolijke materialen zoals ballen en hoepels maken onderdeel uit van de cursus. Daarnaast worden er bekende én nieuwe liedjes gezongen. Daniëlla neemt iedere week een ander instrument mee waar de kinderen naar kunnen luisteren. Een viool, hapidrum of klokkenspel van héél dichtbij bekijken is een hele belevenis. Aansluitend is er gelegenheid voor ouders en kinderen om iets te drinken.

In de laagdrempelige cursus Spelen met Muziek gaan kinderen van 4 tot 6 jaar (kleuters) aan de slag met zingen, spelen, bewegen en muziek maken op eenvoudige instrumenten. Plezier staat daarbij voorop. In de eerste en de laatste les zijn ook de ouders welkom om naar de muzikanten in de dop te luisteren.

Kinderen uit basisschool groepen 3 kunnen starten met de cursus Algemene Muzikale Vorming 1 en kinderen uit de groepen 4 t/m 7 kunnen starten met de cursus Algemene Muzikale Vorming 2, jaarcursussen van 38 lessen, gegeven door docent Wim van Lenthe. Deze cursus is heel geschikt voor kinderen die muziek willen leren maken, maar nog geen instrument hebben gekozen. In de les leren kinderen over alle elementen waar muziek uit bestaat zoals klank, toonhoogte en ritme. Er wordt gezongen, geklapt en gespeeld op diverse instrumenten. Ook leren de kinderen noten en ritmes lezen. Aan het eind van de serie van lessen komen muziekdocenten van De Meerpaal Academie langs in de les om wat te vertellen over hun instrument. De lessen kunnen bij voldoende aanmeldingen ook worden gegeven in Biddinghuizen en Swifterbant. Meer informatie is te vinden op de website.