Nieuwe lichting gediplomeerde studenten CAH Vilentum zwaait af

Dronten – Vrijdagmiddag 18 september ontvingen 77 kersverse ingenieurs het bachelor getuigschrift van CAH Vilentum in Dronten. Directeur Rieke de Vlieger stond zichtbaar trots de grote groep studenten te woord tijdens de diplomering. Gelijktijdig ontvingen 11 studenten in Almere hun bachelor getuigschrift. Eén student van deze groep was Cum laude geslaagd.
De Vlieger vertelde in haar speech dat ondanks de crisis de agrarische hbo’er snel werk vindt. 86,4 % van de afgestudeerden van CAH Vilentum heeft binnen drie maanden een baan (binnen het Hoger Agrarisch Onderwijs (HAO) is dat 83% en binnen het hbo 80%). 22% van de afgestudeerden stroomt door naar een vervolgopleiding (binnen het hbo is dit 26%).

De directeur kwam tijdens haar speech nog terug op de onlangs wederom geaccrediteerde opleidingen Dier- en veehouderij en Tuin- en akkerbouw. In het verslag van de accreditatiecommissie stond dat de verschillende werkstukken (resultaten) van studenten uit de opleidingen overtuigend aantonen dat de beoogde eindkwalificaties worden bereikt. Afgestudeerden kunnen goed aan de slag als ondernemende professionals in het werkveld.

Op deze laatste dag van hun studentenleven in Dronten werden de afgestudeerden nog eenmaal in het zonnetje gezet. Naast hun getuigschrift of diploma kregen ze een kleine attentie van de hogeschool als blijk van waardering voor hun prestatie.

Afgelopen week ontvingen ook de deeltijd- en internationale studenten hun bachelor getuigschrift: 24 deeltijders en 12 internationale studenten. Daarnaast ontvingen 8 master studenten hun master getuigschrift ook hier is één student Cum laude afgestudeerd.