Flevosprong zet deuren open voor peuters en orienterende ouders

Dronten – Voor orienterende ouders en hun peuters houdt openbare basisschool Flevosprong in wijk De Manege/Landmaten in Dronten een peuterdag.  Op vrijdag 2 oktober zet de school haar deuren open om een indruk te geven hoe het er op een doorsnee schooldag in groep 1/2 aan toe gaat.

Flevosprong is een kleinschalige school met een open uitstraling, gezelligheid en waar de leerlingen worden gestimuleerd tot zelfstandigheid en het krijgen van verantwoordelijkheid. Dat alles om een veilige plek voor de kinderen te creëren,want een kind dat zich veilig voelt, komt gemakkelijker tot leren. Dat leren start voorzichtig in de onderbouw met thematisch werken en vloeit in de volgende groepen voort in wereldorientatie dat ook middels thema’s wordt aangereikt.

Ouders met jonge kinderen die voor de keuze staan op welke school hun kind het beste past en aan type onderwijs zij belang hechten, kunnen nu op informele wijze ervaren hoe Flevosprong dat doet. Terwijl de peuters  meedoen met de kleuters, kunnen de ouders een praatje maken met de leerkracht, directie en ouders van schoolgaande kinderen.

Daarna is er gelegenheid voor een rondleiding door de school, zodat ouders het hele plaatje meekrijgen, want een school kies je voor acht jaar. Belangstellenden kunnen tussen 8.30 en 12 uur binnenlopen.