Battle of the Bands voor de Meerpaaldagen

Zaterdag 3 oktober is de eerste The Battle of the Bands. De Rede van Dronten en stichting ProDronten organiseren deze wedstrijd voor de jubileumeditie van de Meerpaaldagen in 2016. Alle bands krijgen zo de kans om een spectaculair optreden daar te verzorgen. De bands strijden namelijk om de hoofdprijs: een optreden van 45 minuten tijdens de 25ste Meerpaaldagen. Ook maakt de winnende band kans op een contract bij Viking Entertainment.

Jeroen Groot, werkzaam bij De Rede van Dronten en betrokken bij de Meerpaaldagen, vertelt dat stichting ProDronten zo een extra dimensie wil geven aan het jubileum. ‘Wij zoeken vooral coverbands, maar de muzikanten mogen ook twee of drie eigen nummers spelen. Zo willen wij hen de gelegenheid bieden hun eigen muziek te etaleren aan een groter publiek’, aldus Jeroen Groot. Optreden op de Meerpaaldagen in Dronten betekent spelen voor een paar duizend bezoekers.

De zes bands die in de voorrondes op zaterdag 3 oktober en zaterdag 12 december 2015 strijden voor de geweldige kans om op te treden tijdens de Meerpaaldagen, worden beoordeeld door een deskundige jury en uitzinnig publiek. De finale is op 2 april 2016, hier gooien de bands nog eens alles in de strijd om in de zomer op het podium te mogen staan van de 25ste Meerpaaldagen.

Iedereen die van bandjes houdt en als publiek wil genieten van deze Flevolandse Battle of the Bands is welkom in De Rede van Dronten. Omdat de organisatie al in jubileumfeeststemming is, bieden zij de eerste 50 kaartjes gratis aan. Vrije vogels die er gratis bij willen zijn, kunnen zich melden bij De Rede van Dronten op voorwaarde dat ze kunnen aantonen dat ze via Facebook het evenement geliked hebben.

Online zijn de kaarten te krijgen op: www.derede.nu/uitgaan. Vroege vogels, de eerste 100 online tickets, betalen € 2,50 (ex. Fee). De reguliere voorverkoop online is € 5,- (ex. Fee) en aan de deur betaal je € 7,50. Iedereen is welkom vanaf 22.00 uur, het evenement is 18 jaar en ouder.