• Home »
  • Regio »
  • Opening Scouting Landgoed door Hare Majesteit Koningin Máxima

Opening Scouting Landgoed door Hare Majesteit Koningin Máxima

Foto: Jennifer Sauer

Zeewolde – De beschermvrouwe van van Scouting Nederland, Hare Majesteit Koningin Máxima, heeft op zaterdag 13 juni het scouting landgoed in Zeewolde officieel geopend. Hiermee gaat de langgekoesterde wens van Scouting Nederland in vervulling: een unieke plek, in het natuurgebied Hosterwold, waar meiden en jongens uitdagende activiteiten kunnen beleven, waardoor ze zich persoonlijk kunnen ontwikkelen.

De voorzitter van Scouting Nederland, Boudewijn Revis en twee scouts hebben de Koningin vandaag rondgeleid over het landgoed. Hare Majesteit bezocht onder andere het avontureneiland. Ook ontmoette zij 3 jonge scouts die haar alles vertelden over de door henzelf ontworpen duurzame toilet gebouwen op het landgoed.

Het team dat betrokken is geweest bij de ontwikkeling van het Scouting Landgoed bestaat uit ruim 70 vrijwilligers. Onder hen Bert Mul, hij deed een traineeship binnen Scouting Nederland in het kader van Scouting Talent. Dit is een soort stageplek om jongeren meer te betrekken bij de landelijke organisatie. Hij is 2 jaar bezig geweest met het project rondom het landgoed. Omdat hij dagelijks op kantoor was fungeerde hij als een spil in het web voor alle andere vrijwilligers die ook aan het project deel namen. Hij ontwierp onder andere de stijger, maar hielp ook te plekke met het inslaan van paaltjes op het terrein. Zijn opleiding in bos en natuurbeheer en landschap en ruimtelijke planning boden hem meer dan voldoende kennis, maar ook het feit dat hij al vanaf zijn zevende lid is maakte het project extra uitdagend.

Het landgoed ligt midden in de scoutingregio Noord Veluwe Flevoland, de scoutinggroepen uit de gemeente Dronten vallen hieronder. Dit zijn de Osbornegroep en de Flevo-Scouts. “Het is fantastisch voor de regio en bied veel mogelijkheden” aldus de voorzitter, Freek Braam. Er zijn dan ook ideeën over eventuele regio evenementen, de gesprekken hiervoor lopen al met Scouting Nederland.

De openingshandeling werd gedaan doormiddel van het maken van een platte knoop. Natuurlijk hoefde Hare Majesteit Koningin Máxima dit niet alleen te doen. Zij werd zowel links als rechts bijgestaan door scouts van diverse leeftijden. Waaronder Bever Marit, zij vond het helemaal niet eng “Ik durf bijna alles!”. Ze vond het erg leuk om te doen. Hare Majesteit was zeer gecharmeerd van de kleine scout. Nadat de platte knoop werd gelegd zwaaide ruim 700 scouts met felgekleurde dassen in de lucht (zie filmpje onder de fotogalerij) en barstte het feest los.