Heren Volleybal Swift ‘64 gaan voor kampioenschap

Swifterbant – In de Steiger in Swifterbant werd zaterdag 21 maart de wedstrijd  Swift ’64 tegen Langhenkel uit Heerde gespeeld. Het publiek was getuige van een wedstrijd op weg naar het kampioenschap.
In het begin leek het een moeilijk strijd te worden. Swift maakte veel fouten en was vooral niet scherp. De eerste set ging dan ook net verloren met 22 – 25. De steun van het thuispubliek was onmisbaar en in de volgende sets lieten zij met spandoeken, toeters en trommels duidelijk horen en zien voor wie zij gekomen waren.

De heren van Swift ‘64 zijn goed op elkaar ingespeeld en vochten zich terug in de tweede set. Aanvallers werden regelmatig volledig vrij gelaten en zij lieten de kans niet liggen om de punten binnen te halen. De tweede set eindigde met mooie 25 – 19.

Tijdens de derde set genoot het publiek van de kwaliteit van de volleyballers van Swift ’64. Wat Langhenkel ook probeerde, Swift loste het op. Aanvallen van de tegenstander werden verdedigd om het daarna zelf af te maken. De eindstand van deze set werd 25 – 11.

Hoewel de spanning nog even opliep in de laatste set liet Swift ’64 de winst niet meer lopen. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan voor de heren zich kampioen mogen noemen en de promotie kunnen vieren. Iedereen kan dit team nog één keer thuis zien spelen op zaterdag 11 april om 16.00 in de Steiger Swifterbant. Het kampioenschap wordt gevierd in de laatste uitwedstrijd op zaterdag 18 april om 17.00 in Nijkerk.