Lowlands nog niet uitverkocht

Foto: Jennifer Sauer

Dronten – Popfestival Lowlands is dit jaar beduidend minder populair dan de afgelopen jaren. Met nog een kleine maand te gaan heeft het festival 72% van zijn tickets verkocht, twittert woordvoerder Bente Bollmann. Dat komt neer op ongeveer 40.000 van de 55.000 toegangsbewijzen. Bij Mojo zijn ze er nog niet zeker van dat het festival uitverkoopt: “We gaan het zien, we weten het als de poort open gaat.”

De voorgaande jaren was het festival stijf uitverkocht. Vorig jaar werden de laatste kaarten voor het driedaagse feest in Biddinghuizen al in mei verkocht. De jaren daarvoor duurde het slechts enkele uren voor het festival uitverkocht raakte.

“De kaartverkoop is genormaliseerd”, verklaarde festivaldirecteur Eric van Eerdenburg meerdere keren. Na een paar jaar van ongezond hoge druk was het nu voor iedereen weer mogelijk een kaartje te bemachtigen.

Ook wil Bente Bollmann vooral niet op de zaken vooruit lopen. “We hebben net vorige week het muziekprogramma compleet gemaakt, de reacties zijn goed. Een band als Tame Impala heeft nu net zijn album uit en scoort deze week de 3FM Megahit, dat is gewoon een hele relevante band. We hebben nog een paar weken, waarin een hoop kan gebeuren.”

Enkele headliners van het festival zijn dit jaar Kendrick Lamar, Major Lazer, Ben Howard en Chemical Brothers.