Loopbrug Station Zwolle verwijderd

Foto: Jeroen van Lieshout/Flickr

Zwolle – Een vertrouwd beeld voor treinreizigers uit Dronten, de loopbrug op het station in Zwolle. De brug die tijdelijk was aangelegd voor de verbouwing van het treinstation is sinds de opening van de nieuwe tunnel overbodig geworden. Daarom is hij afgelopen weekend weggehaald.

Het was weer even wennen voor treinreizigers vanochtend in Zwolle. De brug die al enige tijd deel uit maakte van het aanzicht van station is verdwenen. Door deze sloop klus was er dit weekend geen treinverkeer tussen onder andere Dronten en station Zwolle mogelijk. Dit betekende voor veel reizigers dat zij per bus hun reis moesten vervolgen.

De traverse heeft 5 jaar bij het station gestaan en zal waarschijnlijk als kiespijn gemist gaan worden. Ondanks dat ProRail alles had gedaan om de brug op te fleuren, met beeldende kunst verwerkt in het veiligheidsglas en een mooi tapijt op de vloer, zullen de meeste herinneringen gaan over de vele treden die in haast beklommen werden en de bij drukte net iets te smalle doorgang. De nieuwe reizigers tunnel zal daarom beter in de smaak gaan vallen.

Ondanks dat een belangrijk deel van het vernieuwde station Zwolle nu af is, duurt het hele project spoorzone nog tot 2021. Op het station worden de perrons verbouwd en verbreed en komen er extra perrons bij om ruimte te bieden aan meer reizigers in de toekomst. In de omgeving van het station wordt onder andere het busstation verplaatst naar de noord-zijde en komt er een loop- en busbrug om de bereikbaarheid van de noordkant van het station te verbeteren. Voorlopig zullen de hijskranen dus nog wel even in dienst blijven.