Lancering Vraagelkaar in Dronten groot succes

Dronten – De theaterzaal van de Meerpaal was gevuld met jonge, oudere, vitale en kwetsbare Drontenaren. Een mooie weerspiegeling van de samenleving volgens Anke Weeda, directeur van de Meerpaal. Ze noemt Vraagelkaar een prachtige aanvulling op alle initiatieven die we al hebben in Dronten. Peter van Bergen, wethouder, gaf het startsein samen met 9 leerlingen van basisschool De Zevensprong. De leerlingen visualiseerden het vraag en aanbod dat al stond op Vraagelkaar.nl: de wandelschoen stond voor de vraag om samen te wandelen, het schoolbord voor het aanbod om bijles te geven aan kinderen op de basisschool.

Janet Turkstra, initiatiefneemster van Vraagelkaar deelde vol passie haar droom: dat we meer voor elkaar gaan betekenen. Dat mensen aangeven wat ze leuk vinden om te doen en welke vragen ze hebben. Als je elkaar daarin kunt ontmoeten, kan er iets heel moois ontstaan. Soms kun je met een uurtje tijd al een sprankje geluk bieden aan een ander. Het verhaal inspireerde de aanwezigen om volop mee te doen aan de positieve beweging. Tijdens de inspiratieworkshop werd een groot deel van het bestaande vraag en aanbod al gematcht. De inwoonster van de Regenboog die zo graag eens een biefstukje wil eten, krijgt bezoek van Enneke, en Jurjen die zijn boeken nooit een tweede keer leest, kon mensen blij maken. Kees, die sinds hij een hersenbloeding kreeg nooit meer in zijn geliefde Griekenland is geweest, gaat gezellig Moussaka eten met de man van Sandra.

Onder leiding van het enthousiaste Vraagelkaar-team werd hartverwarmend vraag en aanbod geplaatst, zoals de dame bij wie je welkom bent om een keertje in haar tuin te zitten als je op een flat woont. Verschillende inwoners zoeken iemand om gezellig een keertje mee naar het theater te gaan of samen te wandelen. Judith wil heel graag ervaren hoe het is om een hond te hebben in haar gezin. Haar man is allergisch en haar zoon is bang voor honden. Gerrie wil jouw levensverhaal wel opschrijven. Oudere en mindervalide deelnemers vanuit De Regenboog doe je een groot plezier door ze een uurtje mee te nemen naar de markt of het bos. Wil je meedoen en ben je benieuwd wat anderen vragen en bieden? Kijk op www.vraagelkaar.nl

Leerlingen van De Praktijkschool waren gastheren en -vrouwen. Ze serveerden koffie, thee en heerlijke zelfgebakken taart, en gaven zelfs een klein voorproefje van het VraagelkaarCafé door deelnemers een ‘Verwenbehandeling’ voor de handen aan te bieden. Na Amsterdam, Drachten en Leeuwarden, zijn er ook voor Dronten plannen om in het najaar een VraagelkaarCafé te organiseren.

Vraagelkaar is een beweging. Op de website kun je vragen en dromen uitwisselen met jouw familie, vrienden en buren en aangeven aan wie je de vraag stelt. Wanneer je vragen wilt delen rondom iemand die zorg nodig heeft, kun je dat in groepsverband doen. De groepen op Vraagelkaar zijn eveneens geschikt om vragen uit te wisselen in de kerk, wijk- of buurtverband of voor een (sport)vereniging. Dus vraag elkaar! Gewoon doen! Zo kun je veel voor elkaar betekenen.