Kinderen mogen gratis mee met de bus

Foto: Wesley van Tol

Flevoland – Vanaf zondag 16 Augustus mogen kinderen die tussen de 3 en 12 jaar oud zijn gratis mee met de bus. Het Kids vrij abonnement van de NS is vanaf dan namelijk ook geldig in de bussen van OV Regio Ijsselmond.

Het Kids vrij abonnement is een gratis product dat op een persoonlijke OV-Chipkaart geladen kan worden. Wanneer dit is gedaan kan er gratis gereisd worden met de treinen van alle vervoerders in Nederland, en vanaf zondag dus ook in de bussen van OV Regio Ijsselmond, Syntus Overijssel en Arriva Achterhoek Rivierenland. Om het abonnement te kunnen gebruiken moet er per kind eenmalig een persoonlijke OV-Chipkaart worden aangeschaft, wat per kaart €7,50 kost.

Het gaat om een proef om het OV aantrekkelijker te maken, deze loopt tot 31 december 2016. Omdat de apparatuur van de bussen in flevoland en overijssel pas in december 2015 geschikt is voor het kids vrij abonnement, kan er door kinderen tot die tijd op vertoon van een persoonlijke OV-Chipkaart gebruik worden gemaakt van de bus. Wel moet er altijd een volwassene mee reizen.

Het Kids Vrij abonnement is te activeren via www.ns.nl/kidsvrij. De voorwaarden van de actie vind u op de website van connexxion