Kandidaten voor Lelyprijs 2016 gezocht

Foto: Jeroenstok.com

Lelystad – Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland zoekt personen of verenigingen uit Dronten, die in aanmerking kunnen komen voor de Lelyprijs van 2016. Het gaat om mensen of initiatieven die zich onverplicht en buiten de beroepssfeer om gedurende langere tijd hebben ingezet voor de Flevolandse cultuur of natuur.

De prijs is bedoeld als waardering voor de vrijwilligersactiviteiten en bestaat uit een bedrag van € 2.500 – te besteden aan cultuur of natuur – en het kunstwerk ‘De Pluim’ van kunstenaar Jeroen Stok.

De Lelyprijs wordt sinds 1996 ieder jaar uitgereikt aan een organisatie, persoon of initiatiefgroep uit steeds een andere Flevolandse gemeente. Dit jaar gaat de prijs naar een kandidaat uit Dronten, die zich provinciaal of binnen de gemeente heeft onderscheiden met activiteiten op gebied van cultuur of natuur.

In 2015 ging de Lelyprijs naar Urk. Puck van der Zwan kreeg de prijs uitgereikt voor zijn verdiensten voor de Urker klederdracht. Een jaar eerder was de Lelyprijs voor de vrijwilligersgroep van Open Podium Almere (O.P.A.) en het jaar daarvoor voor Dorée de Kruijk uit Lelystad.

Nominaties voor de Lelyprijs – uiteraard voorzien van een motivatie – kunnen vóór 15 september 2015 worden gestuurd naar het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland, bij voorkeur per email: fl@cultuurfonds.nl, o.v.v. Nominatie Lelyprijs 2016. Per post verzenden kan naar Postbus 55, 8200 AB Lelystad.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie.
Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland is een van de twaalf provinciale afdelingen.