Extra fietsparkeerplaatsen bij station Dronten

Dronten – Station Dronten krijgt er 384 extra fietsparkeerplaatsen met kap en 56 aanbindplaatsen voor bromfietsen en buitenmodelfietsen bij. De stalling wordt gebouwd op het terrein aan de centrumkant van het station aan De Noord, nabij het nu nog in aanbouw zijnde centrum voor beroepsonderwijs ‘Het Perron’. Binnenkort wordt gestart met de voorbereidende grondwerkzaamheden. Naar verwachting kan eind dit jaar gestart worden met de bouw van de stalling, die in 2016 in gebruik kan worden genomen.

Burgemeester De Jonge is blij dat de nieuwe fietsenstalling eindelijk een feit is. “Met de komst van de nieuwe fietsenstallingen kunnen reizigers die met de fiets het station bezoeken, nu nog comfortabeler en sneller overstappen voor reizen met de trein. Ook behoort hiermee het rommelige beeld van overvolle fietsenstallingen tot het verleden”, aldus burgemeester De Jonge. In totaal zijn er na de uitbreiding 1224 fiets/bromparkeerplaatsen bij station Dronten.

De uitbreiding van het aantal fietsparkeerplaatsen bij station Dronten maakt deel uit van het Actieplan Fietsparkeren en is mogelijk geworden door bijdragen van de gemeente Dronten en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Gemiddeld pakt ruim veertig procent van de 1,2 miljoen dagelijkse reizigers de fiets naar het station. En circa 15% pakt de fiets bij aankomst, om zo naar zijn of haar bestemming te komen. Om de reis van deur tot deur gemakkelijker en comfortabeler te maken verbetert ProRail samen met regionale en lokale overheden fietsenstallingen bij stations door uitbreiding, betere benutting en vernieuwing. Sinds 1999 zijn er landelijk ruim 350.000 fietsparkeerplaatsen nieuw gebouwd en gemoderniseerd op bijna 400 stations. Het aantal stallingsplaatsen is nu zo’n 400.000 en groeit de komende jaren naar ruim 500.000.