Expositie Rita Luijkx

Dronten – Op het binnenplein van De Meerpaal is momenteel de expositie van Rita Luijkx te zien. Tot en met 15 oktober kunt u de beelden en schilderijen bezichtigen tijdens de openingstijden van De Meerpaal.

Met de expositie gaat een lang gekoesterde wens van Rita in vervulling. “Met veel plezier en enthousiasme werk ik al jaren aan beelden en schilderijen. Vanaf 30 augustus mag ik mijn werk exposeren in De Meerpaal in Dronten. Een lang gekoesterde wens om een keer mijn werk te laten zien, wordt nu ingevuld en ik hoop dat men daar van kan genieten.”

In de opleiding voor lerares Kinderverzorging, Opvoeding en Handvaardigheid is Rita voor het eerst in aanraking gekomen met handenarbeid. Toen er in Dronten werd gestart met een beeldhouwgroep, was Rita daarbij. Rita: “in het begin vond ik het wel lastig, maar ik weet nu hoe het werkt. Ik begrijp nu waar al die ervaringen met verschillende materialen en technieken voor dienen: leren kijken, ontdekken, voelen, ervaren en ontwikkelen.” Rita kreeg meer dan 20 jaar les van Robert Bosari.

In het beeldhouwen miste ze soms het “kleurrijke”, dus begon Rita met schilderen. Na een paar jaar kwam ze erachter dat haar focus toch meer bij het beeldhouwen ligt, al schildert ze ook nog steeds met plezier.