Bataviawerf 30 jaar

Lelystad – Op 4 oktober bestaat de Bataviawerf 30 jaar en bezoekers worden in de hele maand oktober getrakteerd op veel extra activiteiten.

Afgelopen 30 jaar, en nog steeds wordt de Bataviawerf jaarlijks veelvuldig bezocht door Lelystadse basisscholen. Deze voor de werf belangrijke bezoekersgroep, wordt in het kader van het feestelijke jubileum getrakteerd op een interactieve theatertour op 2, 8, 9 en 16 oktober. Deze speciale tour is samengesteld door OnStage, het werk-leerbedrijf van de opleiding Kunst & Cultuur van het MBO college Almere.

Op zaterdag 3 oktober wordt in samenwerking met de ‘Vereniging van oud-medewerkers van de Batavia’ een bijzondere reünie georganiseerd op de Bataviawerf, waarin met (oud) medewerkers, vrijwilligers, bouwers, deelnemers en betrokkenen het jubileum wordt gevierd tijdens een spetterend werffeest.

Op de feitelijke verjaardag van de werf, zondag 4 oktober, opent de Bataviawerf gratis haar deuren! Speciaal voor deze historische dag zullen Omroep Flevoland en Radio Lelystad een live radio-uitzending verzorgen vanaf de Bataviawerf. De historische scheepswerf zal bruisen als nooit tevoren en er zijn tal van extra activiteiten en demonstraties. De officiële kiellegging van een waterschip, hét nieuwe scheepsbouwproject binnen Stichting Batavialand, geeft de dag om 15:00 uur een extra feestelijk tintje.

In de herfstvakantie van 17 oktober tot en met 1 november worden er elke dag extra activiteiten georganiseerd. Zo is dan de theatervoorstelling van OnStage ook te beleven voor bezoekers, is er een speciale muzikale voorstelling over Michiel de Ruyter en zijn er leuke spellen en workshops voor jong en oud. Voor een complete activiteitenkalender, kijk op de website.