Serviceplein Dronten slaat handen ineen met Triade en Kwintes

Op woensdag 7 januari hebben Triade, Kwintes, FlevoMeer Bibliotheek en De Meerpaal de handtekeningen gezet onder een samenwerking op het gebied van de horecavoorziening op het nieuwe Serviceplein. Invulling van deze horecavoorziening wordt vormgegeven middels het aanbieden van vrijwilligers- en werkervaringsplaatsen. Deze functies gelden met name voor inwoners van de gemeente Dronten met een beperkte zelfredzaamheid op het gebied van arbeid en dagbesteding.

Het Serviceplein is bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Dronten, dus ook voor mensen die wat meer moeite moeten doen om hun plek in de maatschappij te vinden. De horecafunctie op het Serviceplein is voor deelnemers van Kwintes en Triade een mooie plek om werkervaring op te bouwen. Naast de deelnemers van Kwintus en Triade zijn er ook vrijwilligers die de functie van gastheer/gastvrouw op zich hebben genomen.

Op vrijdag 16 januari wordt het Serviceplein officieel geopend. De hele dag staat in het teken van de feestelijke opening, met diverse optredens en voordrachten. Speciale gasten zijn burgemeester Aat de Jonge en de Nederlandse columnist Nico Dijkshoorn, bekend van De Wereld Draait Door. Hij zal voor deze gelegenheid op zijn eigen wijze een gedicht schrijven en voordragen.